Gyökérkezelésről történetek, tapasztalatok?
Én megmondom neked őszintén nem egy fájdalmas eljárás, de sokat kell visszajárnod, mert gyökérkezelésnél kiszedik fogadból az összes ideget, utána kapsz egy ideiglenes gyógyszeres tömést ami miatt általában hetente kell visszajárnod, de átlag 2-3 hétig bent marad az a cucc. Utána ezt kiszedik teljesen, akkor csak a gyökeret fogják betömni, na ez az ami nagyon kellemetlen és picit fájdalmas annak ellenére hogy a kezelt fog környéke érzéstelenítve van, de csak egy pár másodperces dolog és utána el is felejted, akkor megint gyógyszeres ideiglenes tömés, és utána azt is kicserélik fix tömésre. Nálam ez így volt.
Viszont gyökérkezelés után 1-2 napig fájdogálni fog a fogad, ha lüktető fájdalmat érzel akkor menj vissza a dokihoz, mert akkor elképzelhető hogy maradt benne valami. Utána amikor már teljesen kész lesz az a fogad akkor lesz majd egy hetekig tartó tompa fájdalom inkább érzékenység a gyökér utáni idegek fognak majd fájdogálni ez sajnos sokáig tart, inkább idegesítő lesz, de ez sajnos beletartozik, de utána meg már semmit nem fogsz ezzel érezni.
Ez függ a doktortól is hogy mennyire rutinos már ebben, meg stb... Nekem körzeti orvos csinálta aki magán fogorvosként is dolgozik de engem Tb alapon kezelt mivel pont hozzátartoztam még helyileg, de azok a fajta anyagok amiket nem támogat a TB azt természetesen fizetni kell, de ezt úgy is elfogják majd ott mondani neked mi mivel jár.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!