Budapesten gyermek fogaszati rendelo, lehetoleg olyat ahol el tudjak altatni a gyereket?

9-es és 10-es:
Ha volt egy nagyon rossz élményed, akkor onnantól akár a világ legjobb fogászához is mehetsz, akkor is végig ficánkolod, és benned lesz a szarás végig.
Egy arachnophobia-ban szenvedőt se lehet meggyőzni, hogy "nem bánt a pók, sokkal kisebb nálad". Egyszerűen egy elemi félelem van az emberben az adott dologgal szemben. Ha egyszer emberül megharap egy kutya, akkor nagy valószínűséggel tartani fogsz a többi kutyától is, hiába mondja róla mindenki, hogy barátságos. Vagy van olyan, aki egy nagyobb közlekedési baleset után (még ha nem is ő volt a hibás) soha többet nem mer vezetni, de még utasként se nagyon mer autóba/motorra ülni. Na, nekem meg ezzel nincs bajom. Két motors balesetem volt, nem kicsik, más hibájából, és mindig visszaültem a motorra ahogy újra tehettem.
Ugyanez a fogorvos. Én most állok kezelés előtt, és hiába a város egyik legjobb (és legdrágább) magánfogászata, mindenhol csak jókat írnak róluk, én se leszek ébren a kezelés alatt, mert tudom, hogy egyszerűen az idegtől valószínűleg ott kapnék infarktust a székben.
A fóbiák ellen nem lehet sokat tenni. Ma voltam egy "előkezelésen", ami nem volt fájdalmas, de végig feszültem és remegtem az egészet, mert a korábbi rossz élmények miatt bennem volt a fájdalomtól való félelem. Ez ellen nem, vagy csak nagyon nehezen lehet bármit is tenni.

Ez nem fóbia, hanem egy rossz élmény és félelem. Semmi köze a fóbiákhoz-
Nekem is volt. Elmentem másik fogászhoz, aki rendesen kezel és nem fáj. Soha, semmi. Ennek ennyi a megoldása.
Ja, 9-es voltam.

van neve ennek a fóbiának, tehát létező, elismert fóbiáról beszélünk, amit általában egy korábbi rossz élmény válthat ki
odontophobia vagy dentophobia
létező dolog, hiába bizonygatják a "vérfakírok" az ellenkezőjét. Én is ismerek olyat, aki érzéstelenítés nélkül tömeti a fogát, de ha megvágja a kezét, akkor elájul a vér látványától. Én nem bírom ki ébren a fogorvost, de az aszfaltról eddig mindig felvakartam magam, és szétzúzott jobboldallal, hasogató fejfájással, széthorzsolt tenyérrel, a repedt bukósisakkal, kiszakadt protektoros kabáttal a kezemben lábon mentem be a sürgősségire. Nem vagyunk egyformák.

na-ja, jó kérdés, engem is érdekel.
sok embernek eszébe se jut, hogy lehet 3-4 évesnél is olyan fogprobléma, ami kezelést igényel, és bizony a kisgyermek sose olyan bölcs és türelmes, mint egy nagyobb.
az én kisfiam konkrétan lefejelte a követ kicsinek, és a zománc letört a jobb felső ketteséről, és szépen elhalt a kis tejfog, letöredezett... jó lenne rendbe tenni, de az én kis "magzatom" még a köröm és hajvágást is végig-patáliázza, nem tudom elképzelni, hogy egy lapátkezet beengedjen a kis szájába, egy idegen bácsi-néni nem turkálhat a fogacskái közt.
(nem voltam, biztos vagyok benne, sőt, egy ovódatárs anyukája neki futott szintén 4 évesével, és bizony a hisztin kívül más nem történt a fogászati rendelőben)
bizony van olyan, hogy kell altatásos fogászati kezelés...
de én sem tudok elérhetőt, vadidegen helyre meg nem mennék, csak ajánlással.
szóval én is kíváncsian várok, hátha lesz használható hozzászólás :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!