Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Akik már átestek bölcsességfog...

Akik már átestek bölcsességfog-műtéten, ti hogyan oldottátok meg az evést?

Figyelt kérdés
6 napja vették ki véséssel a jobb alsót, de már majdnem 44 kilóra mentem le, mert egyszerűen annyira rettegek, hogy belemegy a kaja, és olyannyira körülményes, hogy enni sincs kedvem... Épphogy annyit, hogy működőképes legyek. De ezt hosszútávon tuti nem fogom bírni, ki tudja, mikor forr össze az a marha nagy lyuk. Minden tapasztalat érdekel, nagyon köszönöm előre is!

2017. márc. 1. 12:53
 1/9 anonim ***** válasza:
nem varrták össze?
2017. márc. 1. 14:29
 2/9 A kérdező kommentje:
összevarrták, de már szétesett...már a második napon meglazult, bár a doki szerint ez nem gond..
2017. márc. 1. 14:32
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem megy bele.

Összevarrják és gyógyszeres csíkot tesznek bele amit rendszeresen cserélgetnek. Addig csak a környékét kell mosni. Egyél amennyit akarsz, majd evés után moss fogat vagy öblíts egyet minimum.

Két hét alatt össze forr nagyjából, nem kell sokáig bírni.

2017. márc. 1. 14:35
 4/9 A kérdező kommentje:
köszi a választ :) tettek bele csíkot, de már hétfőn kivették..pénteken lesz a varratszedés, aminek már olyan sok értelme nincs, tekintve, hogy már nem is tartja semmi... megpróbálok nagyon óvatosan, de enni, mert már nagyon rosszul vagyok az éhségtől
2017. márc. 1. 14:42
 5/9 anonim ***** válasza:
Ettem ugyanúgy ahogy előtte.
2017. márc. 1. 16:31
 6/9 anonim ***** válasza:

És ha belemegy, akkor szerinted mi történik?... pont semmi... kellemetlen érzés, ha pl feplexből ráharapsz vele valamire... meg kellemetlen ha beleragad valami... de semmi bajod nem lesz tőle...

Vegyél egy lehetőleg alkohol mentes szájvizet, meg ne egyél olyat ami be tud ragadni... aztán ha mégis bele megy valami, akkor öbblögesd ki...

2017. márc. 3. 11:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Reflexből akart lenni, nem tudom, hogy lett felpex :D
2017. márc. 3. 11:22
 8/9 Metionin ***** válasza:

Varratszedés után már teljesen oké lesz.

Nekem csontból műtötték, kb. egy hétig tápszert éslevest ettem, mert kb. 2 centire tudtam kinyitni a számat. Varratszedés után mintha mi sem történt volna, tudtam enni, ásítani stb.

Kajaután mosd meg óvatosan a környékét aztán öblögess. Próbáld ki a cserszömörcés szájvizet, nagyon szépen összehúzza.

2017. márc. 3. 11:37
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm, igyekszem nem túlparázni! :)
2017. márc. 3. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!