Foghúzás. Mire számítsak?
Figyelt kérdés
Sziasztok! 4 éve gyökérkezelték az egyik fogamat (bal alsó, az utolsó előttit csak így tudom elmondani :D) és 1 hónapja elkezdett fájni szóval nem csinálták meg rendesen ezek szerint. Ma délután megyek a szájsebészetre mert le van törve és ki fogják húzni. Mire számítsak? Nagyon fog fájni? Iszonyatosan félek már 1 hete ezen rágódok. Jó lenne pár nyugtató DE őszinte mondat olyantól aki már átélt egy foghúzást.2017. febr. 27. 11:07
1/14 anonim válasza:
TERMÉSZETESEN NEM fog fájni. Az érzéstelenítést erre találták ki. A vakbeledet sem veszik ki ébren, nem is értem a kérdést.
2/14 A kérdező kommentje:
Azért kételkedek mert amikor gyökérkezelték még két érzéstelenítő is alig zsibbasztotta az arcom. Teljesen különbözik a két érzéstelenítő? Szájsebészeten jóval erősebb/speciálisabb érzéstelenítőt kapok?
2017. febr. 27. 11:24
3/14 anonim válasza:
Nem fog fájni, de hívd fel az orvost, és kérdezd meg, hogy bevehetsz-e valami nyugtatót és mennyit. Nekem rögtön kettőt adtak, mikor a bölcsességfogaimat műtötték, egyszerre mind a négyet feltárásból. Nem fájt.
4/14 A kérdező kommentje:
Csak a fájdalomtól félek hisz a gyökérkezelésnél maradt egy rossz emlékem, hogy érzéstelenítővel is fájt a kezelés. Szájsebészeten erősebb érzéstelenítőt adnak?
2017. febr. 27. 11:38
5/14 anonim válasza:
Nem fáj. Kellemetlen feszítő érzést fogsz érezni, de fájni cseppet se fáj. Nekem húzás után se fáj. Negyed olyan kellemetlen se lesz mint egy fog fájás. Kitartás!
6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm nektek! Remélem úgy lesz ahogy mondjátok. A kezelés után mindenképp írok ide.
2017. febr. 27. 11:44
7/14 anonim válasza:
Kétfajta érzéstelenítő között is van külombség, nekem 3 napja húzták a fogamat, alig éreztem zsibbadást (kicsit aggódtam is, ehhez képest nem éreztem semmit, az injekció maga sokkal kellemetlenebb volt. Korábban meg egy másik fogamnál (nem húzás, másmilyen kezelés) lidokaint kaptam, na attól nemhogy zsibbadtam, de a fél arcomat nem éreztem pár óráig... :)
Egyébként jó tanács: Nem kell besz×rni! Valószínűleg a legfájdalmasabb rész a szuri lesz (az meg nem nagy dolog). Húzás közben ha lehet tartsd nyitva a szemed, orrodon át vedd a levegőt (koncentrálj a levegővételre, én ne figyelj a szádból jövő hangokra. :) Sok szerencsét!
8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Megfogadom a tanácsod!
2017. febr. 27. 11:49
9/14 anonim válasza:
7-es vagyok megint. O, egy kicsit vicces sztori, hogy miközben a doki a fogamat húzta, véletlenül a kisujjával a szememet piszkálta, finoman jeleznem kellett neki a kezemmel, hogy ha lehet, akkor hagyja békén a szememet... :) Na ez, meg a több órás várakozás a váróban kicsit kellemetlen volt... :)
10/14 A kérdező kommentje:
Hehe :) remélem a várakozás lesz a legnagyobb gondom. :P
2017. febr. 27. 12:02
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!