Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Februárban teszik fel a...

Februárban teszik fel a fogszabályzót. Nagyon fáj? Hogy fog zajlani? Előző nap vlmi gumikat raknak fel, milyen gumikat? O. O Elmesélitek milyen a fogszabályzó?

Figyelt kérdés
Holnap megyek foghúzásra, és attól is félek, nagyon fáj?

2017. jan. 6. 18:44
 1/6 anonim ***** válasza:

Nem fog fajni:) nem lesz kellemes, mert kifeszitik a szadat+nyalszivot is kapsz, tehat elegge ki fog szaradni, de abszolut tulelheto. Eloszor letisztitjak a fogaid feluletet, utana egyesevel bekenik ragasztoval, belehelyezik a bracketet es egy UV lampaval par masodperc alatt megszaritjak. Ha ez kesz, akkor belefuzik az ivet es esetleg a brackettekre tesznek gumit/plusz drotot is, de elso alkalommal nem biztos. A tagito gumikat a hatso fogaidra kapod majd, hogy legyen hely a fogszabalyzo gyuruknek, na talan ez a legvacakabb resz, mert nem birsz rendesen ragni. Foghuzas nekem is volt, de szinten kibirhato, pedig en eleg sokat tudok nyavogni:) kapsz majd egy szurit, ez nem tul kellemes es utana nagyon-nagyon fura, hogy nem erzed a fel arcod, de nem kell megijedni, magat a huzast pedig szinte meg sem erzed, plane ha tejfogat huznak.

Maga a fogszabalyzo kb.az elso 4-5 napban eleg gyotrelmes, mert nagyon feszit, nem tudsz ragni es a beszed is nehezebb es sajnos altalaban kitori a szadat. Fogsz kapni valoszinuleg ilyen fogaszati viaszt, amit feltehetsz azokra a reszekre, amik szurnak, ez segit kicsit (ha veletlen lenyeled, az se tragedia) es ha sebes es faj, akkor nyugodtan vegyel be fajdalomcsillapitot is. Ja es ezekre a napokra erdemes felkeszulni pudinggal, levessel stb-vel, amiket nem kell ragni. Ez a feszito erzes jelentkezhet meg akkor, amikor allitanak a fogszabalyzon, erosebb ivet tesznek be, de egyreszt ez nem torvenyszeru, masreszt messze nem olyan brutalis, mint amikor felrakjak.

Hat diohejban kb ennyi, kell szenvedni vele, de azert boven kibirhato es nagyon megeri :) ha valamit szeretnel meg tudni, irj nyugodtan, 2 es fel evig voltam fogszabalyzos :)

2017. jan. 6. 19:04
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod, majd ha megvagyok mindenképp írok :) örülök hogy pozitív visszajelzést kaptam! Nekem csak másfél évig lesz fent
2017. jan. 6. 21:06
 3/6 A kérdező kommentje:
Képzeld túlvagyok mind a 4 húzáson. Az első borzasztó volt ( mert az volt életemben is az első ) de a többi túlélhető volt. Kedden rakják fel a fogszabályzót, és végeztem :D várom már, de persze félek is mert mindenhol azt hallom hogy az mennyire fáj, és kellemetlen
2017. febr. 5. 18:15
 4/6 anonim ***** válasza:
Na ennek orulok, hogy megvagy meg:) 4 foghuzas? O.O te jo eg...hidd el, a fogszabalyzo felrakasa semmi ahhoz kepest, inkabb utana lesz kicsit rosszabb.
2017. febr. 5. 19:19
 5/6 A kérdező kommentje:
Igen 4-et kellett...nem örültem neki :D köszönöm, kíváncsi leszek. Köszönöm hogy vetted a fáradtságot és írtál, majd ha felrakták írok. Szép hetet neked, puszi! :*
2017. febr. 5. 20:35
 6/6 A kérdező kommentje:
Sziaa! Képzeld felrakták ma, és fhuu borzalmas... azt akarom kérdezni hogy milyen tágító gumikról beszéltél? Az mire szolgál? Mert tudomásom szerint olyat nem kaptam még, vagy azt később teszik fel? Vagy ezt nem értem
2017. febr. 14. 16:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!