Miért félnek az emberek ennyire a fogorvostól?
Mondjuk azért, mert szar élményeket él át az ember.
Elég egy sulis orvos, akihez kötelező menni (mert a családnak nincs elég pénze, az van közel, stb) és kész is a baj.
Én is hasonló vagyok.
Tömésnél nem adott érzéstelenítőt, hiába fájt. Még egyik tanárunk is hozzájárt, neki se adott érzéstelenítőt, hogy ha fájt a tömés...és a tanár mit mondott? Azt hitte, hogy ott hal meg a fogorvosi székben...Ja és persze férfi tanárról van szó és elvileg a férfiak nem bírják a fájdalmat annyira...
Amit ennek a fogorvosnak köszönhetek:
- fájdalmas pillanatokat (kit érdekel, ha tömés közben fáj a foga az embernek? Az a jó, hogy ha fáj...)
- rossz érzelmeket (félve mentem oda, volt hogy érzéstelenítő után(húzásra készült) remegett a kezem, pedig nem szokott remegni...)
- megalázó pillanatokat
- az iskolai szűrés úgy történt, hogy a névsorban következő x ember egyszerre bement és a jelenlévők közt történt a vizsgálat. Ha rosszak voltak a fogaid, akkor sülhetett le a képedről a bőr...
Szóval az ember miért akarjon fájdalmat, szenvedést?
Te önként mennél egy olyan helyre, ahol eltörik az egyik karodat, fejen rugdosnak vagy kétszer és egyszer rád ugranak? (Nyilván fogorvosnál nem ez volt...ez kéne még...-.- )
Ha hibátlan fogú vagy, akkor semmi para. Ha egy-két fogad rossz, még akkor se.
de amikor már több...akkor szívás van.
és persze azt se felejtsük, hogy mindenki tudja azt, hogy a többiek nem szívesen járkálnak a fogorvosokhoz...és erre a tényre rájön a sok negatív emlék, élmény...
Akkor miért ne féljenek tőle? Szenvedés, fájdalom, még talán megalázás is vár az illetőre...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!