Miért fél az emberek többsége a fogorvostól?
Legtöbben szerintem gyerekkori,fiatalkori rossz élmények miatt .
Illetve maga a száj ,hülyén fog hangzani,nagyon nagyon intim terület a legtöbb embernél . Én pl előbb váltanék nőgyógyászt gond nélkül,minthogy akár egy fogkő leszedésre elmenjek egy idegen orvoshoz .
Hozzá kell még tenni,sajnos ,bár egyáltalán nem szokásom a magyar eü.t fikázni ,és biztos vannak remek sztk rendelők az országban,de nálunk például katasztrofális a helyzet . Futószalag ,úgy is kezelnek ,minimális tisztelet és odafigyelés nélkül,rettentő kevés idő jut egy betegre ,az orvosok túlterheltek stb.
És sajnos a tisztaság sem mindig megfelelő . Pl nem hiszem,hogy ott,ahol nyílt szájüregi sebeket látnak el,ne adj isten műtenek helye van a falon rohangáló csótánynak ..
Én mindenkinek azt javaslom keressen egy dokit aki szimpatikus,jó referenciái vannak,nyugodtan lehet fórumokon is érdeklődni . Én azóta sosem félek amióta találtam egy ilyet .
Arról nem is beszélve,hogy a körzetinél mostmár úgyanúgy szinte mindenért fizetni kell..
Sajnos sokan (én is) a saját kárukon tanulják meg,hogy nem szabad sokáig húzni halasztani a dolgot ...Nekem ez majdnem fél millió forintomba került,a hosszadalmas és bonyolult kezelésekről,időről nem is beszélve .
Igaz régebbi kérdés, de én is megosztom, hogy miért félek a fogorvosoktól.
Alapjáraton félek az összes orvostól és a tütöl.
Fogdokitól azért félek, mert kiskoromban egy hentes fogorvos (aki ráadásul rokonunk volt) már az érzéstelenítöt is úgy adta be, hogy az ájulás kerülgetett. Utána pedig elcseszte a fogtömést és mehettem a szájsebészetre. Szájsebészeten természetesen a legparasztabb, legtuskóbb orvos volt, aki csak lehetett. 7 vagy 8 éves voltam és ahelyett, hogy megnyugtatott volna, hogy egy szuri és utána kihúzza a fogam, nem kell félni, elkezdett velem ordibálni, hogy miért nem tudok egyedül bemenni a terembe egy injekcióra, beadta az érzéstelenítöt közben anyukámat kizavarta a teremböl. Ezután nem igazán szerettem volna visszamenni hozzá. 3 óra sírás után elökerült egy másik orvos, aki kihúzta a fogam normálisan és nem üvöltözött velem.
Na, ezek után fogorvoshoz menni, háááát maga a rémálom, még így 18 évvel késöbb is.
Szóval, egyáltalán nem tudok bízni fogorvosokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!