Rettenetesen félek a fogorvostól, mit tegyek?
Kérsz érzéstelenítést és kész -
Ha nem akarnak adni, akkor felállsz elmész máshova
Akkor fájhat (akár nagyon is) érzéstelenítés után IS a fog, amikor gyulladásban van. Ilyenkor nem hat teljesen az érzéstelenítő (nekem többször is volt ilyen, és ezt orvosok mondták). Ezért sem szoktak a dokik gyulladt fogat kezelni (de főleg a nagyobb fertőzésveszély miatt sem). Így első körben hazaküldenek és antibiotikumos gyógyszeres kezelést végeznek, ami pár nap alatt (van, hogy több idő) elmulassza a gyulladást. A fájdalom a gyulladás miatt van, tehát a kezelés hatására az is mérséklődik. Amikor a gyulladás elmúlt visszamehetsz és kezelik a fogadat.
Én gyulladt foggal már el sem indulok fogorvoshoz (itthon jegelem, meg ilyesmi), mert nem hiszem, hogy létezik olyan érzéstelenítő, ami ilyenkor teljesen érzéketlenné tenné a fogkörnyéket. A legjobb lenne, meg sem várni, míg ilyen fájdalomig romlik a helyzet, de hát ugye félünk és ezért várunk a végsőkig, amíg már erősebb lesz a fájdalom, mint a félelem, és akkor elmegyünk. :D Én mától ezt nagyon átgondolom (ma voltam fogtisztításon 1 hét múlva gyökérkezelés), és inkább 2-3 havi rendszerességgel eljárok dokihoz ellenőrzésre, mert már épp eleget szenvedtem a fogaimmal. Elegem volt belőle! Életmódot váltok és jobban fogok vigyázni a fogaim egészségére is! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!