Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Rettenetesen félek a fogorvost...

Rettenetesen félek a fogorvostól, mit tegyek?

Figyelt kérdés
Sajnos van egy lyukas fogam, amit be kéne tömni. De nem merek elmenni, mert nagyon rossz tapasztalataim vannak, és rettegek. Az injekciótól egyáltalán nem félek, csak az utána következő fájdalmaktól. Mit csináljak? Ha csak fogorvosról van szó, bepánikolok és rosszul leszek.
2014. szept. 2. 21:53
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Velem is ez volt anno!! Csak nekem húzni kellett..aztán amikor végeztem,röhögtem egy jót,hogy mit kellett ezen annyit rinyálni!! :)
2014. szept. 2. 21:57
 2/7 anonim ***** válasza:
Bakker, az érzéstelenítő után nem érzel semmit :D
2014. szept. 2. 22:15
 3/7 A kérdező kommentje:
Jó annak aki nem érez semmit, de eddig 3 fogamat tömték be és mind a 3 alkalommal majd belepusztultam. Csak én vagyok ilyen szerencsétlen?
2014. szept. 2. 22:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Kérsz érzéstelenítést és kész -

Ha nem akarnak adni, akkor felállsz elmész máshova

2014. szept. 2. 23:13
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha injekcióval érzéstelenítik, akkor lehetetlen, hogy fájjon! A legnagyobb marhaság nem elmenni most, amíg még csak tömni kell, mint megvárni, amíg gyökérkezelni vagy hűzni kelljen. Meg nem úszod a fogorvost, hanem minden halogatással rontasz a helyzeten. Kérdezd meg az ismerőseidtől, hogy melyik fogorvost ajánlják, egy fogorvosi kezelés, ami teljesen fájdalmatlan, nem ad okot ekkora pánikra.
2014. szept. 3. 18:44
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, majd megpróbálok erőt venni magamon. Biztos, hogy keresek egy másik fogorvost, mert nála mindig kaptam érzéstelenítőt,de úgy is fájt, és ahogy írtátok, nem lett volna szabad, hogy fájjon. Remélem más fogorvos nem lesz ilyen béna.
2014. szept. 3. 20:56
 7/7 anonim válasza:

Akkor fájhat (akár nagyon is) érzéstelenítés után IS a fog, amikor gyulladásban van. Ilyenkor nem hat teljesen az érzéstelenítő (nekem többször is volt ilyen, és ezt orvosok mondták). Ezért sem szoktak a dokik gyulladt fogat kezelni (de főleg a nagyobb fertőzésveszély miatt sem). Így első körben hazaküldenek és antibiotikumos gyógyszeres kezelést végeznek, ami pár nap alatt (van, hogy több idő) elmulassza a gyulladást. A fájdalom a gyulladás miatt van, tehát a kezelés hatására az is mérséklődik. Amikor a gyulladás elmúlt visszamehetsz és kezelik a fogadat.

Én gyulladt foggal már el sem indulok fogorvoshoz (itthon jegelem, meg ilyesmi), mert nem hiszem, hogy létezik olyan érzéstelenítő, ami ilyenkor teljesen érzéketlenné tenné a fogkörnyéket. A legjobb lenne, meg sem várni, míg ilyen fájdalomig romlik a helyzet, de hát ugye félünk és ezért várunk a végsőkig, amíg már erősebb lesz a fájdalom, mint a félelem, és akkor elmegyünk. :D Én mától ezt nagyon átgondolom (ma voltam fogtisztításon 1 hét múlva gyökérkezelés), és inkább 2-3 havi rendszerességgel eljárok dokihoz ellenőrzésre, mert már épp eleget szenvedtem a fogaimmal. Elegem volt belőle! Életmódot váltok és jobban fogok vigyázni a fogaim egészségére is! :)

2015. jún. 15. 17:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!