Fogszabályzósok! Lehetne pár kérdésem?
Hány fogatokat húzták ki hogy lehessen fogszabályzótok?
Meddig kellet hordanod?
Utána meddig kellet éjszakait?
Mire kaptál fogszabit? (Csúnyán álló fogak /harapási probléma)
Fájt mikor enni /aludni /beszélni akartál?
Mennyibe került?
Milyen fajta volt?
Mennyi idő volt mire felrakták? (Mintavétel és a felrakás közt mennyi idő teltel)
És hány perc volt mire készen lett? ( mármint hány percet ültél a fogorvosi székben)
Jöhetnek tapasztalatok, tanácsok is! :)
Ui: bocsi a sok kérdésért
Már vagy 2 éve levették, úgyhogy nem tudok minden kérdésre válaszolni.
Egyet sem
1-1,5 év
Harapási problémák, és nem is volt nagyon esztétikus
Csak az első 1 hétben, meg amikor hátra raktak egy rugót, és amikor az egyik fogamat 1 hónap alatt kb 0,5 centivel húzták ki a többihez
80 volt alsó-felső (az állítás és a leszedés ingyenes volt), plusz 6 az éjszakai
Egyszerű fém
Kb egy hét (mintavétel után kaptam gumikat a hátsó fogaimra, hogy fel tudjon menni a fogszabályzó, na az nem volt kellemes)
Passz, talán 30 perc, de 1 óránál (a brekett felragasztása utáni várakozással együtt) nem több
Jó tanácsok: ezeket lehetőleg kerüld: alma, körte és társai (kivéve, ha felkockázod), popcorn, rágó, csöves főtt kukorica
4 bölcsességfogat és két kismetszőt felülről.
Még hordom, februárban lesz 2,5 éve.
Minimum kétszer annyi ideig lesz fent a retenció, mint ameddig az aktív fogszabályozás tart.
Szűk fogív miatti torlódás, mélyharapás.
Az első héten fájt, majd minden aktiváláskor pár napig. Beszédben egyáltalán nem zavart.
93 ezer / ív, plusz 5 ezer aktiváláskonként. 12 ezer a röntgen. Szájsebészet 25 ezer. Alsó retenciós ív 15 ezer, a felső nem tudom, mennyi lesz.
In-Ovation R. Önligírozó, fém.
Kb. egy hónap telt el a kettő között.
Kb. negyven percet, mire egyet felrakott (nem egyszerre kaptam alul-felül.)
-4 bölcsességfogat műtöttek ki (auu)
-Még fenn van, 9 hónapja hordom, 2-2,5 évet mondtak
-Nyitott harapásom van és a felső fogsorom nem egyenes
-Igen, az wlején, mikor feltették még a létezés is fájt, legyen otthon fájdalomcsillapító
-Fogsoronként 30000 Ft
-Sima fém
-Fél év
-A felrakás kb 1 óra volt alulra, felülre
Szia!
6-ot húztak ki.(2 bölcsességfog, 4 kisőrlő. Tudom borzalmasan hangzik de nem volt olyan vészes:D)
2 év körüli a kezelés tervezett ideje.
---
Csúnyán álltak a fogaim és a harapásom sem volt jó.(Ebből kifolyólag jár a kezelés mellé egy állcsont műtét is.:))
Nem fájt, csak az igazítás utáni 1. nap kellemetlen kicsit.
560.000 a két fogív.
Porcelán fogszabályzóm van, egészen esztétikus nem túl feltűnő.
2 hét múlva mentem vissza felrakatni.
15 perc körül. :)
Egyet sem :))
Másfél év kb, még mindig hordom
Ezt még nem tudom :D
Hát a felső fogsorom csúnyán áll, és az első két fogam között nagyon nagy hely van egy ok miatt
Nagyon érzékeny volt, a gyűrűvel fáj, és hiába szoktam meg, mindig felsérti a számat a drót vége :( mivel nekem ilyen 'híd' van a szájpadlásomon kb 1 hét volt hogy normálisan tudjak beszélni :D
18 év alatt, körzeti orvosnál, csak felső nekem 20000Ft volt :)
Hagyományos, gumis
Hát majdnem egy év, mivel említettem a nagy helyet a fogam között, ez azért volt mert az inyem miatt fogszabályzóval is maradt volna hely, így azt a kis cuccot kivágták. :/
Olyan fél óra a felső. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!