Szerintetek hogy van ez?
Nekem a körzeti ,a sulis orvos azt mondja,hogy nekem már úgysem lehet rendesen megcsinálni a fogamat mert 13éves vagyok!
most volt gyökérkezelésem,és most bent van az ideinglenes tömés.
Azt mondta,hogy 16éves korig lehet megcsináltatni a fogakat,mert becsontosodik.
Meg nekem a bal alsó leghátsó fogam ki van húzva,és a a bal hátsó legutolsó elötti,meg most lett gyökérkezelve.
Ha most azt is kihúzzák ,akkor elv nekem már nem lehet fogszabályzóm.Valaki magyarázza el nekem ezeket a dolgokat kérem,mert én meg azt olvastam,hogy azt bármilyen korosztálynak meg lehet csinálni.
Egy fogszabályzó orvoshoz kell elmenni, ő megtudja neked mondani röntgenekkel, hogy mit lehet tenni a fogaiddal, ha fogszabályzó egyáltalán szükséges-e. Egy bizonyos foghiánnyal nem lehet fogszabályzó, ugyanis akkor nem tudja a készülék összehúzni, vagy esetleg széthúzni a fogakat (attól függ milyen okból kell a fogszabályzó). A fogak hiányát fogpótlással is lehet pótolni. De egy gyökérkezelt fogat, nem minden esetben kell kihúzni. Szerintem menj el egy másik fogorvoshoz (illetve egy fogszabályzó orvoshoz) ők többet tudnak mondani.
De amit tenned kell elsősorban és fontos, hogy mosd rendszeresen napi 2szer a fogaid 2percig főként a hátsó fogakat, mert 13 évesen, hogy gyökérkezelni kell a fogad, azt sugallja nekem, hogy nem mosod rendszeresen, és lyukasak a fogaid! Elég fiatal vagy ahhoz, hogy ennyi fogadat kell gyökérkezelni. Használj fogselymet is! Ha esetleg lesz fogszabályzód, akkor meg mégtöbb figyelmet kell hangsúlyozni a fogaid ápolására!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!