Mikor múlik el a fogröntgen utáni seb?
Sziasztok! Voltam a fogorvosnál. Megnézte a problémás fogam (jobb oldali, alsó nagyörlő), de azt mondta, nem nyúl még hozzá, kell neki egy röntgen. A pár utcával arébbi, másik rendelőbe küldött át. Ott leültettek egy székbe valami nehéz kabátban, az aszisztens egy kis eszközt a fogamhoz nyomott. Iszonyúan fájt. Szerencsére hamar vége lett. A hazaúton valami sósat éreztem a számban azon a helyen.
Azóta 2 nap telt el. Az ínyem picit megdagadt, puklis azon a helyen. Közvetlen a fájdogálós fogam alatt, most már fáj az ínem is. Túlélhető, csak zavar. Ha beszéd közben, bizonyos szavaknál hozzáér a nyelvem, v. eszek, fogat mosok, picit az is fáj.
Jövő héten kell majd újra mennem a fogorvoshoz, addig tehetek valamit a sebre? Mit ajánlotok? Először voltam fogorvosnál, nem vagyok tapasztalt. (25/L)
Köszi a gyors választ!
Akkor telefonálok holnap, hátha tud hamarabb fogadni. Az ínem csak azóta fáj, és csak ott, ahol azt a valamit odanyomta.
Simán lehet, hogy a film széle sebezte fel az ínyed. Nekem egy alsó hatos röntgeneztek múlt csütörtökön, figyelmeztetett is az asszisztens, hogy éles az eszköznek a széle, amit a számba rak, érezhetek fájdalmat.
Akkor nem fájt különösebben, de azóta is gyulladt, érzékeny.
Öblögesd a szád valami nyálkahártya fertőtlenítővel, kenegesd Aperisan zselével, és bízz benne, hogy a szájsebek gyorsan gyógyulnak, különben már az őseink kihaltak volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!