Ínygyulladás, fogfájás, arcduzzadás, mikor múlik el?
Figyelt kérdés
Pénteken kezdődött hogy a bölcsességfogamra rálógó fogíny begyulladt mert ráharaptam. Rohadtul fájt, mert megdagadt és nyomta a fogam. A mellette levő fogam már korábban tömve lett, de félig letörött ls elég érzékeny. Tegnap voltam fogászati ügyeleten és a nő elküldött azzal hogy nincs nagy gáz, öblögessek meg szedjek apranaxot. Na most amikor hazaértem, annyira elkezdett fájni, hogy a falat kapartam, éjjelre pedig bedagadt a letört fogamnak a gyökere (gondolom). Ma visszamentem az ügyeletre, szerencsére másik doki volt, írt fel antibiotikumot, és mondta hogy ez majd leviszi a gyulladást, ezután tudunk csak többet tenni, pl rossz fog kihúzása stb, mert ő addig nem nyúl hozzá amíg gyulladt és be van dagadva. Szépen el is kezdtem szedni az antibiotikumot(Klimicin) aztán véletlen megszívtam a fogam és jött belőle pici vér, meg genny...(amelyik félig letört). Ez mit jelent? Vissza kell menni ezzel, vagy szedjem végig a gyógyszert? Biztos elmúlik tőle a gyulladás?2016. aug. 7. 16:06
1/1 anonim válasza:
Ne az ügyeletre menj. Nem vették "komolyan" a problémát az orvosok. A letört fogad gyökere csúnyán be van gyulladva. Gyökérkezelni vagy húzni kell. Az antibiotikum jó rá, de nem fogja lehúzni a gyulladást. Viszont ha be van gyulladva, lehet, hogy kevésbé fog hatni az érzéstelenítő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!