Első fogszabalyzóm. Mit tegyek? 15/l
Felraktak 4 gyűrűt és felül kaptam a fogaim mögé ilyen gumi szerű izét, de nem tudok tőle beszélni.3 hónapig lesz fent...
Másnak milyen tapasztalatai vannak?Meg lehet szokni?Fogok tudni rendesen beszélni amíg fent van?
Nagyon fontos lenne, mert nagyon rosszul érzem így magamat..Csúfolnak, már iskolába se merek menni....plusz szóbeli angol vizsgát kell nemsokára tennem.
Nos a fiamnak 1,5 évig volt fent a fogszabályzója 13-14 éves kora között. Az első 1-2 héten fájdalmas volt, nem tudott enni rendesen és a beszéde is romlott. Aztán megszokta, rakatott színes gumikat és nagyon büszke volt, hogy szépek lesznek a fogai!
Az osztálytársai értelmes lények voltak és nem csúfolták, de nem is tudták, mert ő nevezte magát terminátornak! :D
Manapság a fogszabályzó nem ciki, hanem az igényesség egyik jele!
Köszönöm a válaszokat, jó látni, hogy vannak értelmes emberek.
Akkor tényleg rendesen tudok majd beszélni? Mert emiatt a hülye harapásemelőtől vagy mitől nem tudom kiejteni a t,ty,z,s,sz,c,cs,..stb. hangokat...
Köszi a választ! :)
A képen nem az én fogam van.
Nem tudom mennyire látszik, de ilyen.A szájpadlásomon, az első hat fogam mögött van, és elég nagy, műanyag.
Nem is értem, hogy ez miért kell nekem, a fogszabályzós az ég világon nem mondott semmit...
hát, nem igazán, beszélni szinte egyáltalán nem tudok annak ellenére, hogy már egy hete fent van, én meg egyfolytában gyakorlok beszélni...Annyi lett az eredménye, hogy a szám és a nyelvem véres sebes lett.
Köszi az érdeklődést, úgy tűnik nincs mit tenni, majd egyszer csak leveszik, addig meg majd kibírom valahogy...
Köszi még egyszer mindenkinek a választ! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!