Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyi vér számít még normális...

Mennyi vér számít még normálisnak fogmosáskor?

Figyelt kérdés
Olvastam a hasonló kérdéseket és válaszokat (azaz hogy MITŐL vérzik) de engem az érdekelne, hogy ha csak pár csepp folyik és kicsit elszíneződik a fogkrém habja, viszont az szinte minden alkalommal, az azért normális?
2010. ápr. 20. 23:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
semennyi.
2010. ápr. 21. 00:08
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
nem, nem normális. semennyi vérnek nem szabadna lennie.
2010. ápr. 21. 00:09
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
előző válaszoló vagyok, azért hozzáteszem, hogy egy csomó ember küzd ezzel a problémával, nem kell megijedni, kezelni kell, fogkrémmel, oldatokkal.
2010. ápr. 21. 00:10
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
... meg fogorvossal.
2010. ápr. 21. 00:17
 5/8 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy túl erősen mosol fogat.

Nekem is vérzik néha, de akkor mintha szájbavertek volna. Amúgy ha finoman mosok fogat és rendszeresen akkor sohasem.

Moss fogat rendszeresen és óvatosan. Szerintme nem ártana sensodyne fogkefét venned. Azért ezt javaslom, mert ez tényleg nagyon puha. Eleinte amikor váltottam el se hittem, hogy ez tisztít. Most meg már el se tudom képzelni hogy használhattam azokat a fogkeféket, amik olyan durvák mint egy körömkefe! :)))

Illetve azt hiszem lacalut activ fogkrémet javasolt nekem erre a fogorvos régen.

+ sok vitamin, illetve ha van valami probléma (ínybetegség, fogkő stb) akkor azt megoldani.

2010. ápr. 21. 00:20
 6/8 anonim ***** válasza:

szerintem az még normális , nekem szinte tiszta vörös már ha öblítek fogmosás után :S

egyébként ezeket próbálgasd :

-másfajta fogkrém

-cserszömörcés szájviz (gyógyszertárban adnak) esetleg corsodyl

-menj el fogorvoshoz és kérdezd meg tőle h mitől lehet

-van erre fogíny ecsetelő is

de szerintem először akkor is fogorvos mert sokmidnentől lehet ,akár vitaminhiány miatt is azt meg öblögetheted fél évig is semmi változással

2010. ápr. 21. 00:22
 7/8 anonim ***** válasza:
a fogkefén is sok múlik, ha a szar a fogkefe simán vérezhet tőle az ínyed. valamint némelyik fogkrémtől is. és a túl erős fogmosáskor is. nemkell ezt túldramatizálni...akkor érdemes elmenni orvoshoz, ha mindig egy helyen jön a vér és elszinezi eléggé a fogkefét is
2010. ápr. 21. 13:20
 8/8 anonim ***** válasza:
54%

Az nem igaz, hogy attól vérzik, hogy túl erősen mosod. Egészséges ínynek nem szabad véreznie. És nehogy még gyengébben mosd, mert akkor csak még jobban begyullad! Az szokott lenni a baj, hogy vérzik egy kicsit az íny, és az emberek már egyből gyengébben mossák, mert azt hiszik, hogy ettől elmúlik, de pont az ellenkezője fog történni. Jobban begyullad, mert csak még jobban elszaporodnak a baktériumok. Szóval ahol vérzik az ínyed, ott jó alaposan mossad, körkörös mozdulatokkal! Az természetes, hogy először még jobban elkezd vérezni, de pár napon belül el kell múlnia.

De azért a fogorvost mindenképp érdemes meglátogatni, mert a leggyakrabban a fogkő miatt van az ínygyulladás (lehet ínyalatti is, ilyenkor nem látod).

2010. ápr. 21. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!