Elkezdett vérezni a fogam, de nem csak fogmosáskor, hanem napközben is. Mit tudok csinálni, illetve mitől lehet?
Figyelt kérdés
2010. dec. 20. 18:49
2/11 gyuribacsika válasza:
Lehet fogágy illetve íny betegséged (gyulladás)is, de lehet maga a fogad is beteg.Fogorvoshoz vele mielőbb.
3/11 anonim válasza:
Én is ínygyulladásra gondolnék első helyen. A fogad nem vérezhet, csak az ínyed.
4/11 Nagyfater válasza:
Ez bizony fogínygyulladás a javából. Az oka általában fertőzés, de emellett lehet C-vitamin hiány is. A patikában kapsz nagyon jó gyógynövény-kivonat ecsetelőt. A (tiszta!) fogkeféddel erősen tisztítsd a fogínyedet (is...), és ne ijedj meg attól, hogy ilyenkor erősebben fog vérezni. Azután alaposan öblíts, majd kend be az ínyedet a gyógynövény-kivonattal. Szedj C-vitamint. Ha két-három napon belül nem kezd gyógyulni, akkor fogorvos!
5/11 Robertotab válasza:
Én nem játszanék vele,hanem azonnal mennék a fogorvosomhoz!
Nekem nagyon jó fogdokim van ha akarod megadom az elérhetőségét.Persze attól függ hol laksz.
7/11 anonim válasza:
Vitamin hiány és ínygyulladás!Egyél sok C vitamin tartalmú gyümölcsöt és öblögess a gyógyszertárban vény nélkül kapható
Phlogosol oldattal és utána Mundisal gél-lel kend be az ínyedet! (ez is vény nélkül kapható )
Ha pár nap múlva sem szűnik,irány a fogorvosi rendelés!
8/11 anonim válasza:
Szia4Sajnos én is küzdök ezzel a problémával.Fogorvos feltétlenül.Nekem nem volt gyulladt a fogínyem,belsőleg kellett megtámogatni a szervezetemet.Napi 20 mg Q10-et szedek,már kb.5 éve.Ha nem szedem,néhány nap múlva ismét vérzik.Ha az oldalon előzőleg ajánlott dolgok nem használnak(Meridol fogkrém+szájvíz is nagyon jó),gondolj a Q 10-re.Kinek mennyi adag a megfelelő,az egyénenként változó.Nekem a 10mg meg sem kottyant.Én 50 éves vagyok,30 35 évig megfelelően termeli a szervezet normál esetben.Nekem 1 hónap után lett eredmény.Remélem tudtam segíteni.
9/11 anonim válasza:
Javaslom a Dentomin nevű fogpor használatát. Nekem világ életemben vérzett a fogam, igaz csak fogmosáskor, én azt hittem ez normális. Aztán 25 évesen egyszer kipróbáltam, hát másnap néztem nagyot, akkor már nem vérzett. Azóta, ha valami ínyproblémám van, rögtön elkezdem használni.
10/11 anonim válasza:
Chlorhexamed vagy Chorsodil szájvíz nagyon hatásos.
Lehet, hogy a fogorvosod is ezek valamelyikét fogja
felírni ha más problémát nem talál.
Kapható a patikákon kívül a különböző áruházakban is.
Mindenesetre azért menj el a fogorvoshoz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!