Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nem tudom kinyitni a szám....

Nem tudom kinyitni a szám. Mit tegyek?

Figyelt kérdés
Kedden voltam fogorvosnál, és bal felül tömött 2 fogat. Kaptam szurit meg minden, de úgy megfeszegette, hogy azóta alig birom kinyitni a szám, és evéskor, nyeléskor, ásításkor, beszédkor, mindiiiiig fáj. Hogy tudnék rajta segiteni? Valaki? Tapasztalat? Szombaton fontos vacsorára kellene mennem, és még egy rágót se tudok bekapni, mert nem tudom kinyitni a szám :S Segitség! SOS! 18/L
2010. ápr. 15. 18:37
 1/5 anonim ***** válasza:
Lehet szájzárt kaptál, menjél orvoshoz.
2010. ápr. 15. 18:46
 2/5 anonim ***** válasza:

Most van itt a fogyókúra ideje. :-DD

Komolyra fordítva: ha tudsz ásítani, akkor ki tudod nyitni a szádat. Nyőlj bele, keresd meg a masseter izmot, és próbáld egyszerre kívül és belül erőteljesen masszírozni. (Ha fáj, akkor biztos megtaláltad a hiba okát.)

[link]

[link]

A képeket rákattintva kinagyíthatod.

2010. ápr. 15. 19:44
 3/5 anonim ***** válasza:

4x is átéltem a bölcsességfogaim kihúzása miatt. Ez a szájzár. Kaptam rá Mydeton nevű izomlazítót, valamennyire segített, de inkább hagytam egy idő után (elég volt a cataflam + valami gyulladáscsökkentő is a gyomromnak). A fontos vacsora szerintem felejtős. Nekem kb 1 hét volt, mire rendesen ki tudtam nyitni, de még sokáig éreztem hogy nem 100%.

Enni tudsz? Én csak pépeset tudtam.

2010. ápr. 17. 19:54
 4/5 A kérdező kommentje:

Hát kis falatokban... igen, a vacsi felejtős :S

A gyógyszert csak orvos irhatja fel? Köszi ^^

2010. ápr. 18. 19:26
 5/5 anonim ***** válasza:

Nekem a fogorvos írta fel. Bár nekem olyan szintű szájzáram volt, hogy a hüvelykujjam nem fért volna a számba..

Jobbulást!

2010. ápr. 19. 02:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!