Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mennyibe kerül egy fogszabályzó?

Mennyibe kerül egy fogszabályzó?

Figyelt kérdés
Elég rosszul állnak a fogaim.Sűrűn első kettő kicsit kifele is áll.Régen 11-12 éves koromba úgy volt hogy lesz el is mentünk mintát levenni.Akkor azt mondták ha jól emlékszem 2-3 fogamat lehet ki kell húzni majd.Azóta eltelt 5 éve 17 éves vagyok. Mennyibe kerülne kb?

2016. júl. 5. 14:06
 1/7 anonim válasza:

Mindenképp kell panorámaröntgen és egy fogszabályzó technikus az ár megállapításhoz. Levesz egy negatív mintát a fogsorról és arra mond árat.

100.000 -nél kezdődik kb , de az az állandó.

lehet neked még a kivehető is elég, de nyilván ezt a technikus határozza meg.

Nekem a bölcsességfogaim jól fejlődtek, nincs velük baj, de 24 éves koromra fejeződött be a végső elhelyezkedés, és alul felül a metszőfogaim elkezdtek torlódni.

Lassan 1 éve van fent, és a kor valamint a feladat miatt is állandót kellett feltenni. Viszont 5-6 hét alatt kihúzta mindkét sort "ívesen" egyenesre. :)

-Felső sor átlátszó porcelán, önzáró brackettel 250.000,-

-Alsó sor fém, szintén önzáró brackettel, 180.000,-

+ a(z egyre erősebb) fémívcsere alsó-felső ívenként 5.000,- amit nekem durván havonta cserélnek.

Csak nehogy az legyen hogy most megcsináltatod és neked is a bölcsességfog utána mozgatja még a sort.

Sok sikert.

27/f

2016. júl. 5. 14:26
 2/7 anonim ***** válasza:
Attól függ milyen fajta és milyen a fogorvos.Az enyém 100.000Ft-ba került
2016. júl. 5. 14:35
 3/7 anonim ***** válasza:
Lehet az SZTK-ba menni és ott államilag támogatják 18 éves korig. Azt hiszem alul-felül kb. 40.000 Ft. Az a baj, hogy már 17 vagy és nem biztos, hogy behívnak 18 éves korig, befejezni nem muszáj addig. Semmivel nem dolgoznak rosszabbul, mint a magán orvosok, sőt sok esetben láttam, hogy szebb lett az eredmény. Magánnál csinálnak porcelán fogszabályzót is az 110.000/fogsortól indul. A fém olyan 80.000 körül van. Vidéken olcsóbb szerintem, mint Budapesten. És itt számold hozzá a havonkénti állítás díját is. A kihúzástól ne ijedj meg, ha nem fér el muszáj kihúzni. Tudom, hogy ez a legnehezebb része, a többi már nem, legalábbis nekem. Az a jó, ha többet húz ki, nehogy később meg ne férjen el a szádban! Sok sikert! Bátran írj, ha van még kérdésed.
2016. júl. 5. 15:21
 4/7 anonim ***** válasza:

Egy kicsit máshog ygondolom mint ahogy az előttem lévő ír a foghúzással kapcsolatban.

A mai modern fogszabályzó technológiákkal már nagyonsok esetben elkerülhetőek a foghúzások. A legmodernebbek az úgynevezett lágy erőkkel működő, passzív önligírozó fogszabályzók amik nagyon kíméletesen szabályozzák a fogakat és gyorsabb is valük maga a fogszabályozás. Magyarországon már sok helyen foglalkoznak ezzel. Nekem is ilyen van és teljes mértékben elégedett vagyok vele. Nagyon szuper szerkezet! Tahát visszatérve az önligírozóssal sok olyan esetet meg lehet odani ahol egyébként foghúzásra lenne szükség. Árban egy kicsivel drágább de visszajön mert csak 2 havonta kell járni vele aktiválásra, pontosabban ívcserére, ellentétben a hagyományossal amival havolta.

2016. júl. 5. 16:22
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem most lett csináltatva alsó-felső éjszakai, 24.000 18 év alatt.
2016. júl. 6. 13:07
 6/7 A kérdező kommentje:
jövőhéten elmegyek és kiderül :) remélem hatalmas szerencsém lesz és meg úszom 30 ezer körül :)
2016. júl. 6. 15:29
 7/7 anonim ***** válasza:
Végül már levették a fogszabit ugye? 😊
2021. febr. 7. 13:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!