Fogorvos váltás, hogyan? BÖVEBBEN LENT..
Sziasztok!
Jelenleg győrtől 10 km-re lakóm, a jelenlegi fogorvosommal nem vagyok megelégedve ezért a neten utána néztem egy fogorvoshoz Győrben a Tihanyi Árpád ut 51 szám alatt. (Nem magánorvos) A kérdésem az volna ha győrtől 10 km-re lakóm át-e helyezhetem magam az említett címen levő fogorvoshoz? Jelenleg vidéki vagyok, viszont győr az egy város. Van tajkártyám csak azt nem tudom hogy fogadna-e? Vagy sem? Esetleg ötletek, tapasztalatok? Köszi! 18/L
Szabad orvosválasztás van Magyarországon. Ez azt jelenti hogy alapellátáson belül ahhoz mész akihez akarsz. Az orvos (fogorvos - háziorvosoknál máshogy van) viszont csak a saját körzetén belüli betegeket, illetve a sürgős eseteket köteles TB alapon ellátni a kiírt rendelési időben. Más körzetből is fogadhat beteget, de ez nem zavarhatja a saját körzetének az ellátását. Ez azt jelenti hogy a havi jelentésben limitet nem lépheti túl és a betegrendelés sem nyúlhat túl hosszúra. Ezt úgy lehet kikerülni, ha például tud a rendelési időn kívül beteget fogadni (ha nem használja más a rendelőt), illetve pénzt kér és számlát ad a kezelésekről - vagyis lényegében magánpraxist működtet a körzetis mellett.
A lényeg: megkérdezheted hogy mehetsz-e hozzá és fogadhat is. Viszont hivatalosan nem köteles az ellátásodra és akár pénzt is kérhet a kezelésedért (mint egy magándoki).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!