Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A forgalomban kapható 3%...

Samusaran kérdése:

A forgalomban kapható 3% hidrogén-peroxid emulzió mennyiben különbözik a csak vényre kapható gyógyszertári megfelelőjétől?

Figyelt kérdés
Például az emulzió ugyan úgy alkalmas száj és torok öblítésre illetve sebfertőtlenítésre?

2016. márc. 25. 18:36
 1/4 bensdorp ***** válasza:

Nem alkalmas egyikre sem! Ez nem egy egyszerű, tartós vizes oldata a tömény hidrogén-peroxidnak, mint a gyógyszertári, hanem mellette olyan anyagokat tartalmaz, amik a hajszőkítésben való alkalmazást támogatják: keratin, dimetikon, foszforsav, stabilizátorok, emulgensek, illatanyagok.

egy gyógyszerész

2016. márc. 28. 20:15
 2/4 A kérdező kommentje:
Köszi a választ!
2016. márc. 29. 11:58
 3/4 bensdorp ***** válasza:
Szívesen! Egyébként nem vényköteles a gyógyszertári, 100g-os dózisban vény nélkül kiadható.
2016. márc. 29. 17:13
 4/4 A kérdező kommentje:
Na ezt viszont nem tudtam. Az interneten olvastam, hogy vény köteles. Ennél több infót nem is találtam róla. Kár hogy ezt az orvosom elfelejtette megemlíteni, pedig mindkettőnk életét megkönnyítené. Nem nyaggatnám ezzel folyton és nekem se kéne kéthetente járkálnom hozzá. Köszi az infót. :) Én szájöblítésre használom azért fogyó eszköz nálam..
2016. márc. 30. 21:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!