Hidrogén-peroxid + sütőpor = fehér fogak?
Én eddig csak a sütőporos megoldásról tudtam, de most utána néztem és állítólag, ha pasztásra keverünk egy kevés hidrogén-peroxidot sütőporral, gyönyörű fehér fogakat kapunk. Lenyelni nem szabad, többször ismételhető 2 hétig és az eredmény tökéletes.
Állítólag nem káros... én úgy tudom, hogy hosszútávon a sütőpor is az, nem még a peroxid...
Van valakinek tapasztalata? Szemezgetek vele, mert a hatása biztos jó, csak nem tudom, mennyire jó ez a házi módszer, megéri-e, vagy inkább rendeljek rendes fogfehérítőt...
A 3%os hidrogen peroxidot kulfoldon meg a benzinkuton is lehet kapni (nemcsak ABC-ben vagy illatszerben) mert olyan hetkoznapi es ra is van irva, hogy oblogetesre, gargalizalasra stb.
En elkezdtem hasznalni fertotlenites celjabol es a "mellekhatasa", hogy kifeheredtek tole a fogaim. A kulfoldi es a magyar fogorvosom is megnyugtatott, hogy nincs karos hatasa (csak ne nyeljem le) es ha megnezed a bolti fogfeheritok dobozat, akkor szinte mindegyikben talalsz hidrogen peroxidot az osszetevok listajaban.
En mar evek ota hasznalom, soha semmi karos hatast nem tapasztaltam csak feherebbek lettek a fogaim!
Ha nem ismeritek a szert vagy osszekeveritek valami massal, akkor inkabb ne irjatok es foleg ne remisztgessetek az embereket!
Elolvastad amit irtam? 3%-os, H A R O M SZ A Z A L E K O S!
Nem a 6, nem a 18 es nem is a 35%-osrol van szo, hanem a 3%-osrol.
Ha nagyon erdekelne a velemenyed lemennek ide az iroda ele, mert itt pont van egy benzinkut es lefenykepeznem neked, de az igazsag az, hogy nem erdekel, hogy mit gondolsz, csak nem akarom, hogy a tobbiek felre informalasban maradjanak.
3%-os hidrogen peroxidot kb. $2-ert kapni szinte barmelyik uzletben (vagy akar a benzinkuton:)
Erre ra is van irva, hogy oblogetesre, gargalizalasra. Azt nem irjak ra, hogy feheritesre, mert akkor a feheritest gyarto cegek iszonyat profittol elesnenek. A HP feherito hatasa egy "mellekhatasa" az oblogetesnek. Teljesen biztonsagos es artalmatlan, ezt a helyi es a magyarorszagi fogorvosomtol is megtudakoltam. Az o velemenyuk szamomra eleg volt, es tobbet er, mint random idegenek ilyesztgetese a neten...
Tessek, itt egy kep, hogy mirol van szo:
Ui: 6%-ost a fodraszok hasznalnak szokitesre, 35%-ost ipari felhasznalasra, ennel magasabb % pedig raketa uzemanyag. Amugy a noi huvely is allit elo HP-t a bacilusok/korokozok ellen, semmi ordogi nincs ebben a szerben!
Veled ellentétben én viszont olvastam tudományos értekezéseket erről - engem nem a tudomanyos ez-meg-az erdekel, hanem a sajat megelt/atelt tapasztalataim.
2008 korul kezdtem el hasznalni a hidrogen peroxidot, eloszor csak fertotlenites celjabol es igazabol eszre sem vettem a feheredest.
Neha naponta, neha hetente nehanyszor oblogetek vele kb. 15-20 masodpercig. Azota a fogaim a magyar fogorvosom szavaival elve "elertek feherseguk csucsat" vagyis feherebbek mar nem lesznek. Ezt akkor mondta, amikor kicserelte elol a tomesemet (amit meg o rakott be amikor 'kicsi' voltam) ugyanis a fogaim kifeheredtek a tomes pedig "beszurkult", vagyis nem szurkult be csak maradt olyan szinu amilyen volt es lathatova valt...
4-5 havonta jarok tisztitasra es ellenorzesre es minden alkalommal megkerdezem, hogy minden OK-e nincs e valami elvaltozas es a legutolso vizsgalaton meg javulast is tapasztaltak, ami az iny allapotat illeti, a fogaimon koros/karos elvaltozast nem talaltak. Ha talaltak volna, akkor megmondanak, ugyanis nekik az az erdekuk (tobbek kozott) hogy jol levegyenek az ilyen/olyan tomes/kezeles stb-vel, ugyanis nem "TB"-s fogorvoshoz jarok. Hidd el, ha valami baja lenne a fogaimnak, mar ramsoztak volna valami draga kezelest!
Mindenki azt hisz amit akar. En azt hiszem, amit tapasztalok. Hasznalom a HP-t evek ota, a feheredesen kivul nem tapasztaltam semmi negativot, rendszeresen jarok ellenorzesre, szakember velemenyet kikertem, nekem ennyi eleg; innen szamomra a tema lezarva. Ha valaki fel a HP-tol akkor ne hasznalja!!!
"Bleaching teeth with a 3% hydrogen peroxide solution is acknowledged as a safe practice by the American Dental Association." - biztos ok is hazudnak...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!