Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Ez most akkor gyökérkezelés?

Ez most akkor gyökérkezelés?

Figyelt kérdés
Az egyik fogammal volt baj. Darabokban elkezdett letörni. Elmentem fogorvoshoz aki csinàlt róla röntgenfelvètelt. Gennyes. Azt mondta vagy kihúzzuk vagy 1 èven keresztül kitisztìtja ilyen gyògyszercserèkkel ès utàna betömjük ha kitisztult teljesen. Viszont beszèlt valami gyökèrkezelèsről is de amennyire izgulok mindig sosem èrtem hogy akkor most mikor mit csinàl. Ezekkel a gyógyszercserèkkel tulajdonkèppen gyökèrkezelèst csinàl?
2016. márc. 22. 23:11
 1/4 anonim ***** válasza:
A gyökérkezelésnél a fog gyökereiből direkt erre a célra kitalált tűkkel eltávolítják az ideget. Bár ilyenkor is tesznek be gyógyszerrel átitatott "rudakat", hogy csökkentsék a gyulladást és antibiotikumot is alkalmaznak helyileg a fertőzés megelőzésére-kezelésére, ugyanakkor maga a gyökérkezelés nem ezt jelenti, hanem az ideg eltávolítását (ami elképzelhető, hogy megtörtént vagy megtörténik, rendes érzéstelenítéssel nem érzed).
2016. márc. 22. 23:34
 2/4 anonim ***** válasza:
66%
Elmondom, hogy nekem milyen volt 3 éve. Elmentem a dokihoz (Anyám ismerőse)..azt mondta, hogy gyökérkezelésre van szükség. Nem tudom pontosan mit csinált, de a lényeg: tűket szúrt a gyökerekbe, méghozzá ÉRZÉSTELENÍTŐ NÉLKÜL. Eltalálta persze az idegeket, mire annyira megfájdult a fejem, mintha fejszével belecsaptak volna. A könnyeim folytak és sokkos állapotba kerültem (1 napig nem tértem magamhoz)..mondta, hogy jaj hát neki tudni kell, hogy mikor fáj, mert, hogy az a jele, hogy jó helyen van a tű. Azokban a kis tűkben gyógyszer volt (valami műanyag tű félék). Mondta, hogy pár nap múlva mennyek vissza, de inkább elmentem egy másik dokihoz, aki adott érzéstelenítőt és simán betömte, azóta nincs gond a fogammal. Lényeg, okvetlen kérj érzéstelenítőt-habár szerintem minden normális orvos ad magától is. Régen abban a tudatban voltam, hogy csak betesznek egy gyógyszert és ennyi. Ki van idegelve. Közbe francokat. Azóta még sima fúráshoz is kérek érzéstelenítőt.
2016. márc. 22. 23:37
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

"Lényeg, okvetlen kérj érzéstelenítőt-habár szerintem minden normális orvos ad magától is." - akkor nem ad, ha teljesen el van halva az ideg. Nekem az első gyökérkezelésem volt ilyen. Hideg sprayvel fújt a lyukba, nem éreztem semmit. Akkor feltárta a gyökércsatornát, és megint belefújt, de még mindig semmi. Úgyhogy nekiállt kireszelni a gyökércsatornákat. Én meg csak hüledeztem, hogy érzéstelenítés nélkül? Kérdezte az orvos, hogy mégis mit "érzéstelenítsen" egy elhalt idegen? Nem is fájt különösebben.

De az 1 éves gyógyszercserélgetés kicsit meredek. Pár hétig szokták csinálni, 4-6 alkalommal, mire kitisztul a gyökér és betömhető.

2016. márc. 23. 19:44
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
akkor nem ad, ha teljesen el van halva az ideg- nos, nekem baromira fáj, ahogyan azt írtam is. szóval orvosi hiba volt ott.
2016. márc. 23. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!