Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A fogkő-eltávolítás a fogzomán...

A fogkő-eltávolítás a fogzománcot nem károsítja?

Figyelt kérdés
Nem egészen értem, hogy az a cucc amivel végzik, hogyan távolítja el a fogkövet és hogyan hagyja sértetlenül a fogzománcot.

2016. márc. 22. 17:05
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Vízzel szedik le a fogkövet, nem sérül a fogzománc. Úgy működik, mint a magasnyomású kocsimosó.
2016. márc. 22. 17:11
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Ultrahangos depurátorral történik a fogkő eltávolítása. Nagy előnye, hogy az ultrahangos depurátor a fogzománcot nem károsítja! A készülék működő vége igen kis amplitúdójú rezgőmozgást végez, így a fogkövek a zománc károsítása nélkül lepattannak (!!) a fogfelszínről. A rezgőfej által keltett rezgések hatására légbuborékok képződnek. A légbuborékok hatására a fogkövek szétesnek. A beavatkozás legtöbbször érzéstelenítés nélkül, fokozott fájdalomérzet esetén pedig helyi érzéstelenítésben is történik.

2016. márc. 22. 17:40
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Mekkora bizonyossággal tudják állítani egyesek a hülyeséget!

Második válaszolónál én sem mondhattam volna szebben :)

Egy asszisztens

2016. márc. 22. 18:54
 4/6 A kérdező kommentje:

És ahol nem ultrahangos eszközt használnak (mint pl a TB által támogatott helyeken)?

Én tegnap voltam és azóta érzékenyek a fogaim, attól tartok, hogy megsérült a zománc.

2016. márc. 23. 10:15
 5/6 anonim ***** válasza:

Tudtommal már csak nagyon kevés helyen használnak nem ultrahangos gépet, a hentesek... Amúgy bejelentkezésnél kérdezz rá, én is így tettem, mert akkor oda nem mentem volna.

Én sztk-s dokihoz járok és ilyennel csinálja, tb-re! Kézzel úgy tudom, hogy akkor nyúlnak hozzá, ha a depurátor nem elég vagy mély a tasak.

2016. márc. 23. 11:43
 6/6 anonim ***** válasza:
Érzékenység amúgy előfordul. Nekem 3 tisztításom volt egymás után, mindnél volt egy kis érzékenység, kb 4 napig. Főleg, hogy ha íny alá is nyúlt. Ez normális hisz megbolygatnak. Használj Parodontax/elmex fogkrémet, valamint Corsodyl öblögetőt, sokat segítenek ezen is.
2016. márc. 23. 11:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!