A fogkő-eltávolítás a fogzománcot nem károsítja?
Nem.
Ultrahangos depurátorral történik a fogkő eltávolítása. Nagy előnye, hogy az ultrahangos depurátor a fogzománcot nem károsítja! A készülék működő vége igen kis amplitúdójú rezgőmozgást végez, így a fogkövek a zománc károsítása nélkül lepattannak (!!) a fogfelszínről. A rezgőfej által keltett rezgések hatására légbuborékok képződnek. A légbuborékok hatására a fogkövek szétesnek. A beavatkozás legtöbbször érzéstelenítés nélkül, fokozott fájdalomérzet esetén pedig helyi érzéstelenítésben is történik.
Mekkora bizonyossággal tudják állítani egyesek a hülyeséget!
Második válaszolónál én sem mondhattam volna szebben :)
Egy asszisztens
És ahol nem ultrahangos eszközt használnak (mint pl a TB által támogatott helyeken)?
Én tegnap voltam és azóta érzékenyek a fogaim, attól tartok, hogy megsérült a zománc.
Tudtommal már csak nagyon kevés helyen használnak nem ultrahangos gépet, a hentesek... Amúgy bejelentkezésnél kérdezz rá, én is így tettem, mert akkor oda nem mentem volna.
Én sztk-s dokihoz járok és ilyennel csinálja, tb-re! Kézzel úgy tudom, hogy akkor nyúlnak hozzá, ha a depurátor nem elég vagy mély a tasak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!