Fogkő eltávolítás után, a visszahúzódó fogíny meggyógyul és visszamegy a normál állapotába?
Már évek óta rajta van a fogkő. Most elszántam magam, hogy megcsináltatom. A fogíny gyógyulását van valami ami gyorsítja? Láttam neten ezt a vittine fogíny vitamin, ez valóban jó? Illetve melyk fogkrém használata lenne a legmegfelelőbb?
Köszönöm a segítséget!
Az íny nem a fogkő miatt húzódik le, az egy másik felnőttkori "betegség", ami attól függetlenül jelentkezik.
Az íny edzésére a fogzuhany a legjobb. Az íny szélét kell vele kívülről zuhanyozni rendszeresen.
A legolcsóbb, amit találtam, 6E Ft, de a drágábbakon több fokozat van, és az igazi edzéshez nagyon erős vízsugár kell (gyengével kell kezdeni és fokozatosan kell erősíteni a hetek, hónapok folyamán, hogy hozzászokjon az íny).
Egyébként fogselyemmel, fogzuhannyal a fogkő is lejön néhány nap/hét alatt, attól függően, hogy milyen régi és milyen vastag.
Lehet, hogy nagyon sok fogkő van ott?
Hát ha csak ez az oka a visszahúzódásnak, akkor biztosan visszamegy.
De ha nem, akkor jöhet a fogzuhany.:)
Ha ínyvisszahúzódást okozott (nekem is volt, kezd rendbejönni, 100% nem lesz kb soha, de visszaáll a rózsaszín, ellenálló állapota) a fogkő, akkor a zuhannyal és a fogselyemmel nem jön le a kő, sőt veszélyes is! Fogorvos szedje le! Különben a zománccal együtt lepattanhat.
Valószínű neked is van íny alatti is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!