Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit csináljak, hogyha a...

Mit csináljak, hogyha a refluxomtól büdös a szám?

Figyelt kérdés

2016. márc. 15. 20:30
 1/6 anonim ***** válasza:
A savmentes táplálkozáson kívül érdemes a stresszet oldani kineziológussal .
2016. márc. 15. 20:40
 2/6 anonim ***** válasza:

Először a refluxot kellene kezelni: a magnézium pl. jó savlekötő, de jobb lenne ha orvos is felügyelné a dolgot mert ha kell javasol vagy ír fel más szereket vagy terápiát.

A szájüreg szempontjából nem tudsz mást tenni mint a fogakat saverózió ellenes fogkrémmel véded és naponta fogselymezel. Mivel a szag elsősorban a gyomorból származik, így a lehelet frissítő szerek (szájvíz, fogkrém...) hatástalanok lesznek.

2016. márc. 15. 20:44
 3/6 A kérdező kommentje:
Hát nem igazán van kezelve, ez a baj, tudom. De igazából a szüleim nem igazán szeretik ezt az orvos dolgot, és sose visznek semmivel. A refluxommal volt komoly baj is, majdnem kórházba kellett vinni, de ezek után is leszarják. Szedtem régebben Controlox Magna tablettát, és az árához képest semmit nem használt. Nem tudom mit tehetnék még :/ Próbálok sokszor fogat mosni, de nem használ semmi :( A stressz meg kb már egy tulajdonságom, úgy hozzám nőtt :D Nagyon kis hűséges, sose hagy el...
2016. márc. 15. 20:50
 4/6 anonim ***** válasza:

Mennyi idős vagy? 12 év felett suli után már egyedül is el tudsz menni a háziorvosodhoz (iskolaorvostól/védőnőtől is kérhetsz tanácsot).

A szüleiddel meg beszélgess a dologról. Lehet hogy nem tiszta nekik hogy ez komoly problémát okoz neked. Igen, vannak olyan emberek akik elvből elvetik az orvosi segítséget, de ez nem mentesíti őket a felelősség alól ha egyszer tudják hogy refluxod van.

2016. márc. 15. 23:26
 5/6 A kérdező kommentje:
Voltunk orvosnál is mint írtam, amikor komolyabb problémám lett emiatt. Akkor felírta azt a gyógyszert ami nem hatott és azóta el is van felejtve az ügy. Ha meg szólok akkor egyből jön az, hogy nekem mindig van valami bajom, és ha így vagyok, akkor inkább ne is egyek, mert folyton ezt hallják tőlem... Szóvaal ja, nem szóbahozandó dolog. Biztos nem hatna valami szájvíz vagy valami ilyen dolog?
2016. márc. 15. 23:56
 6/6 anonim ***** válasza:

Ezzel csak az a baj,hogy a reflux nagyon sok csúnya dolgot tud csinálni,ha nincs kezelve.

Pl kimarhatja a gyomorszájat,irritálhatja a légcsövet,amitől folyton köhögöd kell,súlyos esetben még olyan is előfordulhat,hogy alvás közben ahogy feljön a sav szétmarja a légcsöved.

Rengeteg gyógyszer van.Mindenképpen menj el háziorvoshoz és ha a szüleid nem hajlandók kifizetni azt,amit felír jelezd az iskolaorvosnak/osztályfőnöknek,hogy ilyen problémád van,majd ők beszélnek a szüleiddel.

Tudom,hogy nehéz,de muszáj kiállnod magadért.Minden gyereknek joga van a megfelelő orvosi ellátáshoz,és ha a szülő nem foglalkozik ezzel,az már gyermekveszélyeztetésnek számít.

2016. márc. 27. 15:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!