Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Miért marad a szám büdös...

Miért marad a szám büdös fogmosás után?

Figyelt kérdés
Általában 5-6 percet mosok fogat reggel elste alaposan. Osztálytársaim barátaim folyamatosan jelzik, hogy büdös a szám. Hogy kéne orvosolni az esetet?

2015. febr. 16. 16:44
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Fogselymet is használsz? Nincs az ínyed begyulladva, nincs fogköved? Persze lehet gyomorgondtól is, vagy mandulától.
2015. febr. 16. 16:48
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

Ezerféle oka lehet...

Annak fényében, hogy nem tudni milyen állapotban vannak a fogaid, szerintem fogköved és/vagy rossz fogad van, attól függetlenül, hogy Te esetleg azt gondolod, hogy nincs, ezt csak a fogorvos tudja megmondani 100%-ra. Ő oda is belát ahova Te nem, illetve a szuvasodás is lehet egészen minimális, számodra szinte láthatatlan. Aztán lehet, hogy nem jól mosod a fogad, nem tisztítod le a nyelved eléggé. Esetleg lehet valami felső-légúti fertőzésed amitől a mandulád enyhe gyulladásban van, vagy akár mandulaköved van. Legritkább esetben pedig nyitott gyomorszáj, cukorbetegség szokta okozni. Járj utána!

2015. febr. 16. 16:50
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg az is okozhatja, hogy túl keveset iszol
2015. febr. 16. 16:51
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
mert ha pl 7kor mosol fogat ,akkor 9re a fogkrém "szaga" sehol sincs a szádban, és a gyomrodból jön fel a szag,főleg ha sokáig csukva van a szád
2015. febr. 16. 17:33
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

általában betegség az oka.

a gyulladásos betegségek okozzák hogy a bacik elszaporodhatnak a szádban.

először is menj el fogorvoshoz mert lehet lyukas egy fogad és azt nem érzed (rám jellemző hogy nem fáj akkor sem ha már húzni kell)

ha a fogorvos nem talál semmit akkor ő ajánlani fog neked más helyeket ahol továbbmehetsz.

addig is ha barátok közé mész vegyél be egy rágót.

2015. febr. 16. 17:57
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

ötös vagyok.

eszembe jutott még pár dolog.

a száj szaga is jellemző a betegségre.

te persze nem érzed de kérdezd meg a barátaidat hogy nem acetonra emlékezteti-e őket?

mert ha igen akkor éppen cukorbeteg vagy.

2015. febr. 16. 17:58
 7/9 A kérdező kommentje:
Nemrég voltam teljes szűrésen, és nem vagyok cukorbeteg, a mandulámnak semmi baja. Fogorvosnál is voltam és nem vett észre semmit sem.(mondjuk rendszeresen járok oda a fogszabájzóm végedt)
2015. febr. 17. 18:47
 8/9 A kérdező kommentje:
Ugye szóba jött a gyomor. Lehetséges, hogy a néha felbüfögött sav miatt van?
2015. febr. 17. 19:06
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha van ilyen, akkor lehet, hogy refluxod van. Keress rá a neten a reflux tüneteire.
2015. febr. 17. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!