Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nem tudom hol fáj, mit mondjak...

Nem tudom hol fáj, mit mondjak a dokinak?

Figyelt kérdés

Tudom,hogy hülyén hangzik ,de nem tudón eldönteni,hogy fáj e a fogam ,hol fáj,stb..

Két hete tömött egyet lent, egyértelműen fájt, Aztán rá egy hétre fent,hogy meg tudjam különböztetni,hol fáj. De nem igazán sikerült, hol azt éreztem hogy a fenti fáj,hol azt hogy a lenti, mintha fel-le ugrált volna a fájdalom. Untam már hogy gyógyszert szedtem és a régebben tömöttet gyökérkezeltettem már tegnap. Akkor is mondta,hogyha fáj,már ma menjek vissza. A fenti még érzékeny meg az injekció helye is,amit tegnap adott,így nem tudom hogy a fogam is fáj e,vagy csak oda sugárzik. Nyomásra egyértelműen érzékeny. Holnap megyek vissza, ha azt mondom fájt, kezeli mégegyszer,vagy kihúzza?

Tudom hogy most idiótának néztek,de komolyan nem tudom már,hogy mi fáj meg hol. A kezelés óta egyértelműen jobb,de mintha még fájna néha..

2016. febr. 10. 20:14
 1/6 anonim ***** válasza:

Sokszor nem lehet egyértelműen eldönteni, melyik fogunk fáj. Ilyenkor elég azt mondani a dokinak, hol itt érzem, hol ott, de nem tudom pontosan megmondani.

Majd ő megvizsgál, szükség szerint rtg-re utal és eldönti melyiket kell kezelni és hogyan.

Egyáltalán ne érezd rosszul magad. Az orvos szakember és meg tudja állapítani a fájdalom forrását úgy is, hogy mi azt nem tudjuk.

Gyógyulást.

2016. febr. 10. 20:29
 2/6 anonim ***** válasza:
*Egyáltalán nem hangzik hülyének és idióta sem vagy.
2016. febr. 10. 20:32
 3/6 anonim ***** válasza:

Nem igazán tudtam követni, de nyomásérzékenység lehet az injekció és egyéb beavatkozás után is, plusz egy nappal gyökérkezelés után ne ess kétségbe, normális, ha a frissen kezelt fogad miatt fájdalmaid vannak. Persze mondd el a dokinak, hogy érzel fájdalmat, de nem tudod belőni, mi is fáj. Meg fogja érteni. Azt meg kizártnak tartom, hogy egyből nekiessen és kihúzza, ilyen kezelés után várni kell jópár napot, mielőtt eldől a dolog. ha nincs tökig szétrohadva a fogad, akkor töméssel, gyökérkezeléssel menthető, szóval a húzást nem tartom valószínűnek amúgy sem.

A legfontosabb hogy megnyugodj és ne pörögj rajta állandóan. Fogászati kezelés alatt állsz, normális, ha nem érzed okésnak a dolgokat a szádban. Ha azzal idegesíted magad, hogy a fájdalomra koncentrálsz, csak bepörögsz, és hidd el, tapasztalatból mondom, akár a fájdalomérzetet is növelheti ez. Nyugi, jó kezekben vagy, minden meg fog gyógyulni. De ne siettesd.

2016. febr. 10. 20:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Oké, reggel megyek és mondom neki. Köszi nektek :)
2016. febr. 10. 20:38
 5/6 paradicsom31 ***** válasza:
Mi volt?
2016. febr. 12. 13:12
 6/6 A kérdező kommentje:
Azt,hogy pici fájdalom belefér és kaptam gyógytömést.
2016. febr. 12. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!