Kezdőoldal » Egészség » Nők egészsége » Mit mondjak MÉG EZEKEN KÍVÜL...

Mit mondjak MÉG EZEKEN KÍVÜL a dokinak, hogy végre kivizsgálja mitől fáj ennyire a menzeszem?

Figyelt kérdés

Apranax, No-spa, Algoflex-M, Cataflam sem használ már, Cataflamból most is kettő kellett, mert 2 óra múlva is fájdalmaim /vannakvoltak. Elmondtam a dokinak, hogy ezek nem használnak. Meg, hogy van mikor alig bírok felállni, korlátozza elég rendesen a munkahelyemen a teljesítőképességemet. Tegnap voltam a 4. napban és akkor is fájt.

A helyi kórház összes nőgyógyászánál voltam, és elmondtam ezeket, magánrendelésre nincs pénzem. És alapból is szerintem ez olyan probléma ami belefér a fizetésébe. Nem mellnagyobbítást szeretnék, meg valami luxusszolgáltatást, csak, hogy ez rendeződjön már le végre.

Mit tanácsoltok? Elég rossz/kellemetlen mikor valahol úton egyik pontból a másikba menet, le kell kuporodnom pár percre, ha épp olyan görcshullám jön rám...

26/N és 11 éves korom óta van meg. Nagyon vékony testalkatú vagyok.

2015. márc. 15. 12:53
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
24%
Barátnőmnek írtak fel fogamzásgátlót,ő el is ájult annyira görcsölt. Viszont ha ennyi orvos nem tesz semmit én felkeresnék egy magánt.
2015. márc. 15. 12:56
 2/20 anonim ***** válasza:
0%
szabad orvosválasztás van, menj el egy másikhoz!
2015. márc. 15. 12:56
 3/20 anonim ***** válasza:
0%
2015. márc. 15. 13:08
 4/20 anonim ***** válasza:
58%

Nekem soha nem fájt a menstruáció, de ikor fogamzásgátlót kezdtem szedni, akkor elkezdett fájni,szóval rám fordítva hatott.

Sajnos a kórházas orvosok 99%-ban ilyenek, mást nem nagyon tudsz csinálni a magánorvoson kívül, az sem egy vagyon. Általában 6000-7000 Ft egy teljes kivizsgálás, de ott aztán tényleg tetőtöl talpig kivizsgálnak, szerintem megéri.

2015. márc. 15. 13:09
 5/20 anonim ***** válasza:
31%

Egyáltalán milyen vizsgálatokat végeztek? Sajnos sokszor csak alkati dolog... Ha van vmi szervi elváltozás (pl. myoma), azt UH-n látják. Okozhatja még retroflektált méh is, de azzal meg sok mindent nem lehet kezdeni.

Endometriosis irányába lenne még célszerű vizsgálni, de azzal meg az a baj, hogy az egyetlen hatékony diagnosztikai módszere a laparoszkópia. Esetleg CA 125 szintet lehet méretni, de az nem túl specifikus sajnos.

Fogamzásgátlót nem ad egyik doki sem?

Alapvetően nem vagyok a híve a hormonális fogamzásgátlásnak, de ha tényleg ennyire megvisel a dolog, az is megoldás lehet.

2015. márc. 15. 13:29
 6/20 anonim ***** válasza:
34%

Édesanyámhoz orvos járt lánykorában, olyan fájdalmai voltak, hogy elájult, gyógyszert kihányta. Nekem is gyógyszert kellett mindig szednem, én legalább nem hánytam. Aztán kaptam fogamzásgátlót, mintha elvágták volna. Mikor abba kellett hagynom egy időre, a mentő jött értem, úgy görcsöltem. Szóval a fogamzásgátló megoldja, de nem szabad abbahagyni addig, amgí nem lesz gyerekem.

Nálam ez öröklött, én családomban minden nő görcsöl. Igazából fogalmuk sincs, hogy miért, valószínűleg nálad sem fog senki semmit találni. Mert nem tudja senki, hogy mitől van.

2015. márc. 15. 13:34
 7/20 anonim ***** válasza:
20%

Utolsó válaszoló!

Szülés után is lehetnek majd erős görcseid, nem egy ilyen nőt ismerek a környezetemben.

2015. márc. 15. 14:05
 8/20 A kérdező kommentje:
Szedtem fogamzásgátlót, de nem voltam jól egyiktől sem, görcs ugyanúgy volt. Amúgy sem vagyok híve a hosszú gyógyszeres terápiának, fogamzásgátló pedig az, 1-2 éves dolog is lehet akár. Másik oldala, hogy a barátom nem is engedi, ne mérgezzem magam feleslegesen.
2015. márc. 15. 14:33
 9/20 A kérdező kommentje:
6-7ezer rengeteg ahhoz képest, hogy én 68 ezret keresek.
2015. márc. 15. 14:39
 10/20 anonim ***** válasza:
17%
Ja, sokkal egészségesebb Cataflamot szedni. :)
2015. márc. 15. 15:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!