Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Nagyon félek a fogtöméstől. Fáj?

Fannuska04 kérdése:

Nagyon félek a fogtöméstől. Fáj?

Figyelt kérdés
A hátsó fogamon van egy lyuk. Mar faj vagy két hete ha nem tőbb, tudom hogy ha varak az csak rosszabb lesz de félek mer az a doki amelykhez jarok nemnagyon kérdez semmit és lehet higy megfogja akarni csinalni érzéstelenítő nékü, de az erzestelennítö szuritol is félek :D a lyuk mérete szerintem közepes mer se nem kicsi de nem is olyan hogy a vegere lehet latni...

2015. dec. 31. 07:35
 1/8 A kérdező kommentje:
Bocsi a szavaker amelyeket elirtam ( várok*,hogy*...)
2015. dec. 31. 07:41
 2/8 anonim ***** válasza:

ha annyira félsz, menj magánrendelésre, ott nem fogja anélkül megcsinálni, drágább, de megéri

sztk-n elvileg tényleg nem adnak érzéstelenítőt, mivel ugye "nem fúr le az idegig" tehát nem kéne érezned. nekem ezekből születtek a legrosszabb élményeim, mert igenis lefúrt addig :(

de hidd el, nem érdemes félni a fogorvostól, én is féltem, de mikor már úgy fájt a fogam, hogy élni alig bírtam, akkor megváltás volt a fogdoki, nem érdekelt az a pár perc szenvedés, hiszen utána jöhetett a megkönnyebbülés :)

2015. dec. 31. 07:46
 3/8 anonim ***** válasza:
Idejében kellett volna elmenned, akkor még nem fájt volna a fúrás, de ha már fáj a fogad, akkor lehet gyökérkezelés is kell, ahhoz pedig adnak injekciót, ami 1 mp fájdalom és utána nem érzel semmit. Addig menj fogorvoshoz, míg nem kell kihúzni a fogad.
2015. dec. 31. 08:03
 4/8 anonim ***** válasza:

Jajj, én nagyon megértelek. Szerintem nincs még egy ember, aki annyira retteg a fogorvostól, mint én.

És 15 éve először, most december elején nekem is el kellett mennem. Mondanom sem kell, nem aludtam előtte egy hétig... Remegtem, rosszul voltam a rendelőben is...

Azt tudom tanácsolni, hogy ne sajnáld a pénzt, olyan helyre menj, ahol tényleg modern eszközökkel dolgoznak. Nagyon-nagyon nem mindegy!

Én is félek a tűktől, a legnagyobb félelmem az érzéstelenítő injekció volt. Mondtam is, hogy nem kérem, és akkor a fogorvos csinált egy "tesztet" (hideg levegőt fújt a lukba), hogy ha azt érzem, akkor ajánlja az érzéstelenítőt. Éreztem, és elfogadtam, hogy kell (de dönthettem volna máshogy is, és számomra ez nagyon fontos volt!).

Úgy adta be, hogy esküszöm, nagyon komolyan: semmit sem éreztem! Mint ahogy utána a kezelésből sem. Tényleg hidd el, ha én mondom, mert én betegre féltem magam, nem viccelek. Sosem hittem volna, hogy kezelés ennyire fájdalommentes lehet. Régen mindig majd' megőrültem a fájdalomtól, és azért is húztam el ennyire a dolgot most...

Az orvos és az asszisztense végig nyugtattak, türelmesek voltak, mondták, mit fognak csinálni, kérdezték mindenre, hogy rendben lesz-e. (Még azt is kérdezte, hogy maradjunk-e most a konzultációnál, vagy csinálja is meg rögtön. Csak mivel fájt...)

12.000,- Ft volt, de szerintem maximálisan megérte, és legközelebb is biztosan hozzá megyek. Már talán nem is fogok annyira félni...

Azt tanácsolom, jó helyre menj, és inkább költs rá, mert nagyon nem mindegy, milyen élményekkel jössz ki.

2015. dec. 31. 09:36
 5/8 anonim ***** válasza:

"de ha már fáj a fogad, akkor lehet gyökérkezelés is kell, ahhoz pedig adnak injekciót"

Ez butaság, egyáltalán nem ezen múlik! Nekem fájt már, de szóba sem jött a gyökérkezelés!

Egy jó fogorvos nem esik neki rögtön csak úgy, ezért sem mindegy, hova megy az ember.

Egyébként érdemes panoráma röntgennel kezdeni, az kb. 4-5 ezer forint, de abból minden azonnal kiderül. Kapcsolódik hozzá egy konzultáció, amikor semmit nem csinálnak veled, csak elmondják a kezelési tervet, és ezt követően még mindig te döntesz, mit vállalsz belőle, és mit nem.

2015. dec. 31. 09:38
 6/8 A kérdező kommentje:
Hát az a baj hogy egy kis faluba lakunk ami nem eldogva van de nincsenek itt olyanok hogy kuldene rotgente deeeehogy az orvosokat nem érdekli és anyum megy 100 szazalekra csakis ahoz amejk a városba van hogy o engem nem visz sehova stb. Irtóra félek
2016. jan. 3. 13:25
 7/8 anonim ***** válasza:

Röntgenre nem "küldeni" szoktak, hanem a fogorvosnak van - jó esetben.

Nálunk legalábbis a másik szobáig kell csak elmenni a fogorvosi rendelőn belül.

Mondd meg anyukádnak, hogy komoly helyre szeretnél menni. (és tanulj meg írni, mert kb. négyszer kellett elolvasnom a szöveget, mire rájöttem, mit írsz...)

2016. jan. 3. 15:04
 8/8 anonim válasza:

Szia!

Tegnap voltam fogtömésen. Nekem olyan volt, hogy nem fájt a fogam, hanem csak szimplán volt rajta egy lyuk, tehát nem fúrt le az érző idegeimig. Éppen ezért nem fájt nekem annyira, és ilyenkor nem kell érzéstelenítőt kérni. A te esetedben (ha fáj a fogad, vagy esetleg gyulladt) viszont nagyon tud fájni. Ilyenkor szerintem a legjobb ha mindenképpen kérsz érzéstelenítőt, amitől nem kell félni, hiszen az csak egy-két másodpercperc fájdalom, utána pedig már sima ügy. Ami még fontos, hogy olyan fogorvost válassz, akihez mér régóta jársz és megbízol benne. Illetve az sem baj, ha hagyod őt dolgozni.

2021. nov. 17. 20:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!