Nagyon félek a fogorvostól igazából egyszer voltam és azt is régen, tegnap elkezdett fájni a fogam, anyukám megnézte és mondta hogy kilyukadt jövö héten megyünk anyával szerintetek betömik vagy kihuzzák?
Nekem már rengetegszer volt lyukas a fogam, de még soha az életben nem kellett kihúzni egyiket sem, mindegyiket be lehetett tömni. Normális fogorvos arra törekszik, hogy megmaradjon a fog.
De ne haragudj, szerinted annyiból, hogy fáj a fogad, és anyukád szerint lyukas, így neten keresztül akkor sem lehet megmondani, hogy mit fog vele csinálni a fogorvos. Bármi lehet. Mondjuk a fogtömés, az nem fáj. Ha fájna, akkor kérj érzéstelenítést, és kész. Foghúzáshoz még nem volt szerencsém, úgyhogy az nem tudom, hogy milyen.
Ha lyukas akkor tömik,és amúgy is adnak érzéstelenítőt.
Egyébként no para túl fogod élni. (ezt én mondom aki retteg a fogorvostól) :D
A legtöbb fogorvos arra törekszik,hogy meg mentse a fogat. Szerintem max tömés,vagy rosszabb esetben gyökérkezelés. De mindketőtt ki lehet bírni,és adnak érzéstelenítőt.
Húzni szerintem biztos hogy nem fogják,de ahhoz is adnak érzéstelenítőt és az csak pár perc és volt fog nincs fog.
Végső esetben húznak, ha tényleg nem menthető meg semmilyen módon vagy kéred.
Nekem volt egy fogam, csak két oldallapja maradt, gyökérkezelte a doki és felépítette a letört belsőt.
Lyukat betömik, ha ez nem segít, akkor gyökérkezelik, esetleg tesznek rá koronát, ha nincs elég foganyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!