Akik rettegnek a fogorvostól! Végül hogyan vettétek rá magatokat hogy elmenjetek?
iszonyatosan félek de jövőhéten elmegyek ehhez kérek bátorítást leginkább azoktól akik félnek a dologtól de olyanokét is szívesen olvasom és köszönöm akik nem félnek :)
ez olyan nekem mint a tériszony :D
szia! Én holnap megyek! Remélem csak tömni kell és nem lesz gyökérkezelés, mert az a rémálmom!
Én úgy vettem rá magam, hogy félek a gyökérkezeléstől ezért muszáj elmenni, nálam még az is rátesz a dolgokra, hogy rossz az álkapcsom...Remélem lesz türelme a dokinak hozzám!
Amúgy sokan félnek a fogorvosoktól!:D
Sok sikert jövőhétre :)
Én rettegek a fogorvostól és sajnos ennek az lett az eredménye, hogy addig húztam, halasztottam a dolgokat míg a fogaim teljesen tönkrementek, és már csak a foghúzás maradt. De amikor eljutottam abba az állapotba, hogy a falat kapartam kínomban mert annyira fájt a fogam, akkor elmentem, mert azzal vigasztaltam magam, hogy max 5 percig fog iszonyúan fájni amikor kihúzza, de később nem fogok kínlódni a fogfájással egész éjszaka.
Végeredmény. Hiányzó 6 fog ami látszott, és nem csak, hogy ronda látvány hanem rágni sem tudtam rendesen. Fiatal nőként még mindig rettegve a fogorvostól de nagyobb szégyennel, úgy döntöttem, hogy megcsináltatom a fogaimat. Találtam egy fogorvost aki a világ legjobb fogorvosa, aki garantálta, hogy semmit nem fogok érezni, bármit is csinál. Hittem neki. 1 hónapja beültetett 4 implantátumot, kihúzta a 2 felső bölcsesség fogamat, kiölte az ideget egy rágófogból, betömte, és még én kértem, hogy ha már így benne vagyunk, és ennyire matat a számban, esztétikai kezelést is csináljon. Az első két fogam között nagy hézag volt, így arra a két fogra kaptam koronát is.
Esküszöm, hogy semmit nem éreztem. Az érzéstelenítéstől is rettegek, de csak annyit éreztem, hogy hideget fúj rá. Mint amikor jeget bekapunk, és hirtelen lefagy a szájpadlásunk. Azt se éreztem, hogy fúrt, faragott, hogy beültette a csavarokat. Végig viccelődött, röhögtünk. A bölcsességfog húzása is így zajlott.
- Drága 10-ig számolunk, és kint lesz a fog. 1,2, oké.. jöhet a másik fog.. 1.2. kész is vagyunk..
- ne már...mutassa, nem hiszem el hogy kihúzta..
Hát nagyjából így zajlott..
Májusba kell majd visszamennem, hogy felcsavarozza az implantátumra a fogakat, de már nem félek. Pedig akkor is vágni fog..
Szóval egy jó doki csodákra képes..
Én csak akkor megyek, amikor már fáj. :/
Igen tudom,hogy nem így kellene de nem merek hamarabb menni,volt egyszer hogy alig bírtam járni,olyan erős volt a fájdalom.. :'( És akkor csoda történt,új fogorvos került a rendelőbe,aki nagyon figyelmes volt. :)
Köszönöm a válaszokat!
Hát már leginkább az nagyobb para hogy mit mond mit fog\kell vele csinálni. Koronának nem örülnék de annak se ha sokat kell húzni.
Első vagyok!
Voltam pénteken, kicsit kifúrta, és nem is fájt!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!