Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Fogtömés utáni fájdalom?...

Fogtömés utáni fájdalom? Többi lent👇

Figyelt kérdés
Egy hete pénteken betömték a fogamat. Gyógytömés van benne, mert bevolt gyulladva a fog, január elején cseréli ki véglegesre. Tömés után kb 3 orával kezdett elmúlni az érzéstelenítő által okozott zsibbadás, eszméletlenül fájtak a tömött fog körüli fogak. Másnapra a tömött fogam fájt, az ismerőseim azt mondták a gyulladás miatt. Pár napja már nem fáj intenzíven a fogam, inkább csak akkor ha összeér a felső fogaimmal. Nem fáj mindig, inkább csak kellemetlen, de kibírható. Szerintetek is a gyulladás miatt van? Esetleg valami hasonló valakivel?
2015. nov. 28. 13:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem volt ilyen, én mondjuk kaptam mellé Dalacin kapszulát, mert eléggé be volt gyulladva. Mondjuk nekem nem lehetett végül megmenteni, mert gennygóc alakult ki a gyökéren és semmi sem vitte le a gyulladást. Persze nem megijeszteni akarlak, de én a helyedben visszamennék, vagy legalább felhívnám a dokit és elmondanám, mi a szitu.

Jobbulást!

2015. nov. 28. 13:26
 2/5 A kérdező kommentje:
Én még a tömés előtt kaptam gyulladáscsökkentőt, de elfogyott szóval most fájdalomcsillapítót szedek. Köszönöm!
2015. nov. 28. 13:38
 3/5 anonim ***** válasza:

Az is lehet, hogy túl magas a tömés. Nekem is volt ilyen, lecsiszolták. De van olyan is, hogy a tömés túl közel van a foggyökérhez, és ámbár sikerült betömni, de mégis nyomja. Érdemes ilyenkor röntgent csináltatni. Nekem pl eddig fajult, már egy ideje csak kicsit érzékeny, viszont nem szeretném gyökérkezeltetni, úgyhogy még maradok ennél, de valószínűleg ez lesz a vége.

De a legbiztosabb az, hogyha visszamész az orvosodhoz és elmondod neki ezeket.

2015. nov. 28. 14:34
 4/5 anonim válasza:
feltehetőleg magas a tömés, menj vissza a dokihoz, rá fog veled haraptatni egy kek csikra ami elszinezi a fogat ha magas. Gyulladást úgy fogja megnézni , hogy az egyik fémeszközzel ami épp a kezében van meg fogja kocogtatni a fogadat, ha gyulladás van akkor az nagyon tud fajni , ha nincs gyulladás meg se érzed
2015. nov. 28. 15:03
 5/5 A kérdező kommentje:
Rendben, akkor a jövőhéten visszamegyek megnézetni. Köszönöm a válaszokat!
2015. nov. 29. 06:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!