Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Üdv mindenkinek! Érdeklödni...

Csillabmw kérdése:

Üdv mindenkinek! Érdeklödni szeretnék egy ellég furcsa kérdésel hogy mit lehet ilyenkor tenni? Ma voltam a körzeti fogorvosnál fog tömésel ésvmukor a Dr. Nő ép a tömést javittota csiszolta a fúroval a fúró le patant a fogamról és nem reagált!

Figyelt kérdés
igy a fúró a számon és az arcomon végig ment és ugy nem ment tovább hogy el kaptam a fejem!Ès azután kérdeztem hogy vérzik? erre aszt a választ kaptam picit és folytata a munkáját!de de a számból is hiányzik és az arcomban is egy lyuk lett!és a végen még en rám akkarta fogni!mert el kaptam a fejem!De szerintem ez normális hogy el kaptam?mivel a Dr.Nő nem éppen oda figyelt !!
2015. nov. 13. 16:20
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:
De köszönöm a válaszokat!
2015. nov. 15. 05:39
 12/13 anonim ***** válasza:

"Az hogy kiesik a fúró a kézidarabból (ha nem nyomták be rendesen), illetve az is ha művelet közben eltörik és/vagy a torokba kerül mindig és minden esetben benne van a pakliban."

Akkor majd normális orvost választok, akinek nem természetes, hogy a fúrófej esetleg a légcsövembe kerül.

2015. nov. 15. 07:31
 13/13 anonim ***** válasza:

Az az IGAZSÁG hogy mindig és minden esetben előfordulhat orvosi műhiba, viszont amíg emberek vagyunk addig hibázhatunk. Teljesen mindegy hogy maszek, körzeti vagy más orvos - mindenki hibázhat. Egy művész is csak ő pár ecsetvonással kijavítja és kész.

A másik dolog hogy tudomásom szerint nincs arra írott szabály hogy a fogorvosnak ellenőriznie kell hogy a fúró rendesen a helyén van-e (plusz a fúrókat sterilizálják és még kesztyűben sem szabad a kelleténél tovább fogdosni). A gyakorlat viszont azt mutatja hogy a működő eszközt lágy szövet felett elvinni tilos és veszélyes (pl. ha a hangtól vagy a víznyomástól a beteg összerándul és becsukja a száját).

Illetve még egy dolog: a fúrók nem éles eszközök és akkor sem okoznak sérülést ha a beteg lenyeli. Sérülést csak akkor okozhatnak ha a kézidarabban vannak és az éppen működik.

2015. nov. 15. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!