Fáj, ha valakinek letörik a felső nagy metsző foga? A kérdés lehet furcsa mégis kíváncsi vagyok, mivel gyerek koromban óva intettek szüleim az ilyesfajta balesettől.
A kérdés lehet furcsa mégis kíváncsi vagyok, mivel gyerek koromban óva intettek szüleim az ilyesfajta balesettől.
És még azt is hozzátették, hogy a kommunizmusban (80-as éveket beleértve) egy törött felső metszőfog csiszolása rendkívül, felnőtteknek is nagy fájdalommal jár beavatkozás volt.
Ez is tényleg így volt?
Nekem letörött, a 80-as évek végén.
AKkor már adtak lidocaint, orrba-szájba, tehát nem fájt a csiszolás és korona készítése.
Viszont anyukám mesélte, hogy a 60-70-es években nem, és na az nagyon durva volt.
Kedves első!
Köszi a válaszod! Épp ezt mesélte édesanyám is, hogy akkor az érzéstelenítő csak a mesékben volt. Tehát érzéstelenítés mellett egyáltalán nem fáj a fogcsiszolás? Vagy, hogyan képzeljem?
Érzéstelenítés mellet meg sem érzed.
Annó, ahogy az előző írta, a gyökérkezelést is natúr csinálták, de nem a 80-as években, hanem előbb. Ez biztos, 1969-ben születtem, és nekünk már a kicsi fogtömés mellé is szurit adtak.
Ez sajnos nem volt jellemző iskolafogászaton, tejfog tömés mellett. Pedig azt gondolom, hogy akkor egy maradandó fog kezelése még fájdalmasabb.
Egyébként fáj, ha valakinek letörik a felső nagy metszője? Vagy, ha fáj is, elmúlik magától?
Nos. Nekem letört egy árokátugró versenyen :)
És nem csak letört, hanem a gyökere is eltörött. Maga a baleset annyira nem fájt, de nem lehetett a törött gyökér miatt gyökérkezelni. A fogat kikapták, a bent maradó gyökeret szájsebészeten vésték ki (NEM fájt), viszont tizenéves koromban már korona volt a számba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!