Üdv mindenkinek! Érdeklödni szeretnék egy ellég furcsa kérdésel hogy mit lehet ilyenkor tenni? Ma voltam a körzeti fogorvosnál fog tömésel ésvmukor a Dr. Nő ép a tömést javittota csiszolta a fúroval a fúró le patant a fogamról és nem reagált!
Nos, én is jártam így.
A műszakban én voltam az első páciens, és előtte javították a gépet. Nem értek hozzá, a doki nő lehet másra kente a hibát, lehet nem, de a fúrófej bevágódott a számba, mert nem előtte, hanem a számba indította el. Pánik rohamot kaptam, a kezelés később lett befejezve.
"A gépet mindig a szájban indítják el. Épp azért, hogy ne tudjon sebesülést okozni."
EZt részletezd. Miért is jó, ha a szájban csapódik le?
A fúrót a szájban, a fog felett kell elindítani (kívül max. próbaindítás lehet hogy a vízhűtés elinduljon), hogy az útban lévő lágyrészek (nyelv, ajak, bucca) ne sérüljenek. Másrészt a fúróknak több méretük van és be kell próbálni hogy az adott darabbal biztonságosan befér-e a szájba.
Az hogy kiesik a fúró a kézidarabból (ha nem nyomták be rendesen), illetve az is ha művelet közben eltörik és/vagy a torokba kerül mindig és minden esetben benne van a pakliban. Ha belemozdul a fejed, az még rosszabb - na de erről meg nem az orvos tehet. Akkor sem ha ő indukálta ezt a reakciót, mert akkor is csak balesetként lesz elkönyvelve.
Hogy ilyenkor felelőssé tehető-e az orvos (vagy az asszisztens ha ő rakta be a fúrót a kézidarabba), azt érdemes lenne megkérdezi a betegjogi képviselőtől. Bár őszintén szólva én nem hiszem hogy bármit is nyernél ezzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!