Szájsebészetre kell beutaló? Ha igen, ki adhat? Csak fogorvos vagy háziorvos?
Figyelt kérdés
Azért keresném fel, mert nagy valószínűséggel nem tudnak majd kinőni a bölcsessegfogaim. Köszi a választ!2015. okt. 24. 23:30
1/5 anonim válasza:
Nem kell. Legalább is amikor én elmentem az ügyeletre a bölcsességfogammal, akkor csak annyit mondtak, hogy menjek a szájsebészetre, mert sima fogorvos nem fog tudni vele mit kezdeni. Beutalót nem adtak.
Megjegyzem, csak annyit szerettem volna, hogy szikével kicsit vágják be az ínyemet, hogy ne feszítsen már annyira. Mindegy, a természet elintézte, három nap múlva áttörte a fog magától az ínyt, úgyhogy se szájsebész, se fogorvos nem kellett hozzá.
De a lényeg annyi, hogy beutaló nem kell, elég, ha odamész. Persze az még jobb, ha előtte lát fogorvos, és lelettel a kezedben mész a szájsebészetre, de enélkül is ellátnak. Sajnos már jártam náluk párszor :(
2/5 anonim válasza:
kell beutaló szájsebészetre, mert nem látnak el! Kivéve, ha akudt eset, de ha egyszerre 10 fogad fáj sem számít akudt esetnek! Beutalót adhat háziorvos és sztk fogorvos egyaránt!
3/5 anonim válasza:
Kell, legalábbis a Honvédbe tuti. Én most voltam ott beutalóval és mivel nagyon nagyon megvoltam elégedve a dokival mondtam neki hogy szeretném hogy ha azt amit még kell ő húzná ki. Mondta hogy nagyon szívesen de mindenképp kell a beutaló még így is hogy indokolt a szájsebészeti húzás egyrészt mert korona már nincs a fogamon meg nagyon cisztás. De a szabály az szabály.
4/5 anonim válasza:
Nálunk kell beutaló. Amúgy menj előbb a fogorvoshoz, ő csinál röntgen, és abból kiderül, ha van valami rendellenesség, és ha kell majd ad beutalót.
5/5 A kérdező kommentje:
Odáig én is eljutottam, hogy kell, az OEP honlapján olvastam. Csak azért akartam a háziorvostól kérni, mert a fogorvos az jó messze van tőlem. Panorámaröntgent azt csináltatott, de azt mondta a többit csak magánorvosnál tudom megcsináltatni :) Aztán persze kiderült, hogy nem :)
2015. okt. 25. 09:14
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!