Változik-e a TB támogatásom, ha új ideiglenes lakcímet regisztrálok?
Van TB támogatásom az állandó lakcímemen (ideiglenes lakcímem nincs), onnan elköltözök, és egy másik városban ideiglenes lakcímet regisztrálok. Köteles vagyok e lejelenteni a az állandó lakcímemen lévő munkaügyiben a változást? Van e ez kihatással kihatással a támogatásra?
A lényeg, hogy nem szeretnék átjelentkezni az ideiglenes lakcímemen lévő munkaügyi hivatalba, és oda járni ezentúl (ki tudja tartós lesz az új lakhely), a támogatást pedig nem szeretném elveszíteni véletlenül sem.
Az egész csak azért lenne fontos, hogy az új lakcímemen is el tudjak menni háziorvoshoz, fogorvoshoz, stb..
Nincs munkám, nem tanulok, nem is fizetem magam után a TB-t. Támogatást kapok az államtól, amit a munkaügyiben intéztem el, oda kell visszajárnom, bizonyos időközönként emiatt. Ezért érdekelne, ha más lenne az ideiglenes lakcímem, lenne e barmi olyan változás amit írtam a kérdésben - ha eddig nem lettem volna világos
de azért kösz a választ
2011-ben jelentkeztem be egy háziorvoshoz mosonmagyaróváron pesti lakcímmel, semmi ideglenes meg ilyesmi nem volt. Tehát papíron teljesen pesti voltam és óváron jártam háziorvoshoz. Két évvel később a mosonmagyaróvári munkaügyibe, onnan elküldtek, mert nincs óvári lakcímem. Tehát át kellett jelentkeznem, teljesen órávi lettem papíron is mert semmi ideglenes lakcímet nem csináltattam (egyébként meg örültem hogy kijelentkeztem a pesti lakcímről)
Tehát a háziorvost ez nem érdekelte két évig, néha a kórházban is voltam vizsgálaton, ott se érdekelt senkit.
Van egy ismerősöm aki orosházi, ugye papíron, de nem teljesen mert ideglenes lakcíme, vagy a tartózkodási helye győrben van bejelentve és a győri munkaügyibe jár.
A TB-nek ehhez semmi köze, mindenhogyan jár, akárhol vagy az országban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!