Minden kisvárosban ennyire kritikán aluli a háziorvos, meg egyéb egészségügyi ellátások?
Úgy értem, hogy ebben a kisvárosban ahol lakom (Mosonmagyaróvár) kivételezés van. Mondok pár példát.
Háziorvos: Ha nincs időpontod, akkor elküldenek és kérni kell egyet másik napra. Ez még oké, de visszamész az adott napon, mondod van időpontod ekkor és ekkor, megnézi az aszisztensnő a füzetét, mondja, hogy üljön majd hívjuk. Eltelik két óra és semmi sem történik csak azt látja az ember, hogy egy ember bent van vagy húsz percig, illetve, hogy egy csomó mindenki előre van engedve, aki később jött, mint te. És csak azért, mert valakinek az ismerőse, tehát itt így válogatnak. Ja és ha nem vagy odavaló akkor bunkóznak veled. És az ember jöttmentnek érzi magát.
A szakrendelésekben semmit sem csinálnak. Pl egyszer voltam bőrgyógyásznál, ekcémás volt a kezem, legalább úgy gondoltam h az. Bementem, megnézte és elkezdi, hogy felír egy kenőcsöt. Rákérdeztem h ez ekcéma és terelt folyamatosan. Semmit sem tudtam meg.
Fogorvos: elmész magánhoz és rámegy a gatyád mert osztrák árak vannak, ezért sztk-ba kell menned.
Még általános iskolában voltam ott, fogszabályzásra. Csinált egy nappalit, amiben nem lehet enni, beszélni és suliba menni. Egyik reggel nem tudtam levenni, utána nem voltam hajlandó felvenni, ezért elvittek megint és kértük, hogy állandót csináljanak. Nem volt hajlandó...nem tudom már mi volt pontosan, de arról le is tettünk.
És még tudnék ilyeneket írni csak akkor túl hosszú lenne és mielőtt valaki mondaná, hogy mindenhol ez van, akkor elárulom, hogy Pesten a 17. kerületben, mert ott is laktam régebben ott nem volt ez. Akkor is be lehetett menni ha nem volt időpont, de akkor várni kellett, ha volt, akkor behívták előbb, csak kicsit kellett várni. És ott sorszám is volt, tehát nem úgy válogattak h vkinek az ismerőse és akkor azért. És ott csináltak is valamit, nem ezt a nagy nullát, ami itt van.
Tehát olyan írjon, aki kisvárosban lakik, és hasonlóakat tapasztal, illetve az is, akinek vannak eltérő összehasonlításai, mint pl ez.
Ja és az óvári kórház folyton bent van a híradóban, nagyon hirhedt, bár szerencsére nem feküdtem ott bent és semmilyen kórházban sem és nem is akarok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!