A tüdőszűrés és az Egészségügyi kiskönyv mennyibe kerül? Hogyan kell ezeket elintézni és kinél (háziorvos, kórház)?
Nyomtatvány boltban megveszed a kis könyvet, ha elmúltál 18 éves nem kell beutaló, elmész a tüdőszűrő állomásra. Vigyél magaddal pénzt, mert fizetős, mindenhol más összeg.
Aztán jön a munkaügyis orvos , aki érvényesíti a kiskönyvet , ha negatív a szűrés eredménye. Háziorvosnak nem feladata, még ha iskolás vagy akkor sem az eü. könyv kiállítása.
Ahova figzok menni dolgozni annak a cégnek az orvosához kell menni, akivel ők szerződésben vannak.
Na akkor nem csak én nem tudok erről sok mindent:D
Azt is olvastam hogy ha háziorvostól kérek beutalót tüdőszűréshez diákmunkára hivatkozva akkor ingyenes,akkor ez nem igaz?
18 év alatt nappali tagozatos tanulónak, ha a szakmai gyakorlatát tölti ingyenes a beutalóval, valamint az egészségügyi kiskönyv kiállítása az orvosi vizsgálattal együtt is ingyenes évközben az iskolaorvosnál.
Ha dolgozni megy , amiért fizetést kap, tehát nem az iskola által előírt kötelező szakmai gyakorlatot végzi, akkor az már munkaügyis orvosra tartozik, ahhoz kell menni akivel a cég szerződésben van, amelyik felveszi nyárimunkára.
oké:D köszönöm a válaszokat!
Most voltam szűrésen 1700 forint volt Miskolcon és elvileg múlt hét szerdától lett fizetős,elég nagy lehúzás..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!