Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » SOS! Most mertem először...

SOS! Most mertem először öblögetni a húzás után, és? (lent)

Figyelt kérdés
Nos, napra pontosan 1 hete húzták a fogam. Illetve szájsebész szedte ki, mert a fogorvos nemtudta. Most mostam fogat és mivel napok óta "lógott" valami fehér a fogamból, gondoltam kiöblítem. Erre kijött egy szotyidarab belőle... a fehér gyenny szerűség is távozott. Most egy nagy lyuk van a fogam helyén. Fájni nem fáj, csak "érzem". Viszont sem vérdugó nincs benne, sem semmi. Ez így normális? Elcsesztem ezzel hogy öblögettem? A szotyi miatt nem gyógyult?

2015. okt. 20. 22:05
 1/4 A kérdező kommentje:
Ez az én kérdésem volt, erről a gennyről beszéltem, csak már "foszlott", lógott ki a fogamból. http://www.gyakorikerdesek.hu/egeszseg__fogak-szajapolas__72..
2015. okt. 20. 22:06
 2/4 anonim ***** válasza:
Az hogy lyuk van a fogad helyén az természetes. A rágóm másfél hónapja lett húzva és még mindig van lyuk a helyén. Lassú folyamat az iny összehúzódása és minnél nagyobb a fog helye,annál nehezebbn húzódik, és nyilván a szotyi sem segítette elő. A fogmosással pedig végképp nem árthatsz. Már a húzás napján is érdemes és szabad ovatosan ujjbeggyel-fogkrémmel a húzásnál mosni másnap pedig már puha fogkefével. Nyilván fogmosás öblgetéssel is jár de az első napokban csak nagy óvatosan inkább csak szájbavenni és kiköpni a vizet de egy hét után már azt is szabad normálisan.
2015. okt. 20. 22:48
 3/4 anonim ***** válasza:
Ha nem fáj, akkor minden rendben van. Nekem is volt ilyen fehér seb a húzás helyén. Óvatosan ecseteltem jóddal naponta többször, és nem zubogtatva öblítettem Pflogosollal sokszor. Ez levitte a gyulladást. Az a lényeg, hogy a körülötte lévő fogakat mosni kell óvatosan, és fertőtleníts napjában sokszor.
2015. okt. 20. 23:15
 4/4 A kérdező kommentje:
Öhm... eddig is mostam fogat :) Szóval nem most először... :) Köszi a válaszokat
2015. okt. 21. 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!