Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A foghúzás és a fogtömés...

A foghúzás és a fogtömés nagyon fáj?

Figyelt kérdés

holnap megyek fogorvoshoz,és nagyon félek hogy sokat fogok szenvedni.akinek húzták vagy tömték be a fogát attól kérdezem:nagyon fájt? pls összintén!meg az érzéstelenítö beadása az fáj?

bocs a fos helyes írászért de alig figyelek szinte

2010. márc. 15. 19:52
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha az érzéstelenitő szurit beadják,akkor semmit nem érzel!!A szuri kicsit kellemetlen,de inkább azt birom ki,minthogy anélkül tömjenek v. húzzanak!!Én mindig kérek szurit és amig dolgozik én meditálok közben:)
2010. márc. 15. 19:58
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem húztak egy hátsót.A szuri nagyon picit fájt,vagyis inkább éreztem.A húzást én nem éreztem egyáltalán,de a doki kérdezgette közben,hogy adjon-e még szurit,fáj-e.Nagyon rendes volt.Gondolom egy első fognál a szuri fáj,mert a szájpadlásba adják.Túl éled szerintem,nyugi.
2010. márc. 15. 20:00
 3/14 anonim ***** válasza:
31%
őszintén? elképesztően fájt.. igaz nekem 10 éve volt utoljára ilyen élményem, szóval feledteti, de kibírtam 11-12 évesen, te is kifogod :) igen az érzéstelenítő is fáj, de csak 1 pillanatra. Vagyis így beszúrja... akkor fáj, és utána még bentebb nyomja az az igazán kellemetlen. A tömés: ahhoz kell általában csiszolni/köszörülni is na az vmi borzalom... az egész állkapcsodban érzed a fájdalmat és mintha az agyadig fúrnának fel, szörnyű. De a tömés része már kicsit kellemesebb, azt jobban szerettem :)
2010. márc. 15. 20:02
 4/14 anonim válasza:
100%

A tömés, csak akkor idegesítő ha már mélyen járnak, nem fáj csak kellemetlen. (Érzéstelenítő mellett)

A húzás: Nekem pár hete volt. Hátsó fogamat, 4 hatalmas gyökérrel. Kaptam 3 injekciót, igazából az injekció kellemetlenebb volt. Húzáskor annyit érzel, hogy rángatják a fejet, recseg-ropog, meg nyekereg :) Semmit nem fogsz érezni. Csak sokáig vérzik!

2010. márc. 15. 20:03
 5/14 anonim válasza:
100%

Ha nincs olyan rossz állapotban, akkor biztos nem húzzák ki, hanem inkább megmenti.

Ha meg nem mély a lyuk a fogadon, akor nem fáj a fúrás.

Ez esetben ne kérj érzéstelenítőt se, hanem ess rajta túl hamar!

2010. márc. 15. 20:05
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem ez emberfüggő, hogy kinek hogy, de nekem a szájsebészeten húzták a bölcsesség fogam..kaptam érzéstelenítőt, szerintem a fejem is le tudta volna venni :) Egyáltalán nem fájt, csak a hangok kellemetlenek, ahogy recseg a fog.

Én tömés szinten már hazajárok a fogorvoshoz, bármit csinálok a fogaimmal, akkor is kilyukad. A felső fogaim nem fájtak, de az alsók között volt olyan, amit egy picit éreztem amikor fúrta érzéstelenítő ellenében is.

Úgy nagy általánosságban azt mondhatom, hogy csak addig rossz amíg bemész, ha már csinálja a fogad nem lesz para.

Bár én is félek tőle, de nekem ezek a tapasztalataim :D

2010. márc. 15. 20:08
 7/14 A kérdező kommentje:

köszönöm mindenkinek a választ!anyám is azt mondta nem fog fájni álítólag neki nem fájt de én akkor is félek,

úgy tom ha bevan gyuladva akkor fák nagyon,azt honnan lehet tudni hogy bevan gyuladva?

2010. márc. 15. 20:17
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egyik sem fájt. Bár hozzáteszem, hogy kaptam érzéstelenítőt.
2010. márc. 15. 20:24
 9/14 anonim ***** válasza:

"úgy tom ha bevan gyuladva akkor fák nagyon,azt honnan lehet tudni hogy bevan gyuladva?"

Akkor fáj nagyon,de Te is megválaszoltad a kérdésben:))

2010. márc. 15. 20:35
 10/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha be van gyulladva azt érezni fogod, mert baromira fáj állandóan. Szerencsére ilyenem is volt. Szar volt éjszaka arra ébredni, hogy lüktet a fél fejem, meg szakad a víz rólam...1 hét fájdalomcsillapító 4-5 óránként, aztán írtak fel gyulladáscsökkentőt és elmúlt tőle.

egyébként a bölcsességfogas válaszoló voltam :)

2010. márc. 15. 20:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!