Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » A foghúzás, vagy a fogtömés...

A foghúzás, vagy a fogtömés fáj jobban?

Figyelt kérdés
Tegnap húzták ki hátul a fogamat, s még 4 tömésre vár. Az is ennyire fog fájni?
2009. jan. 24. 08:26
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
92%

nekem a tömés fájdalmasabb sokkal.

2 hete gyökérkezelték, kb 1.5 hétig nyitva volt, most ideiglenes tömés van benne, kedden megyek vissza és akkor ez még 1 fogam volt. Még van 2-3 amit be kell tömni.

2009. jan. 24. 08:32
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Sziasztok!

Szerintem ez is beteg és orvos függő. Nekem volt már nagyon fájdalmas foghúzásom is, mondjuk akkor annyira be volt már gyulladva a fogam és körülötte az ínyem, hogy hiába kaptam 2x is érzéstelenítőt, nem hatott. Az egész húzást éreztem. Tömésem is van 3-4, de igazából nekem nem fájt egyik sem. Semmit nem éreztem, még az szurit is alig. Van egy gyökér kezelt fogam is, mikor ezt csinálták ebből sem éreztem semmit, majdnem elaludtam a székben :D

1x ki kellett vésni egy fogamat, mert ahogy a Dr. Nő megfogta fogóval összeroppant. Na a vésés az kellemetlen volt, de igazából ez sem fájt. Csak olyan rossz volt ahogy ütögette, az agyam akart kiszakadni, közben az asszisztens fogta a fejem, de így is rázkódott.

Szerintem sok múlik azon, hogy milyen a fogorvos, az enyém nagyon szimpatikus. Az is fontos, hogy milyen érzésekkel ülsz be abba a székbe. Minél jobban félsz, annál több fájdalmat érzel. Én nagyon szívesen elmennék akár minden héten fogat húzatni, vagy tömetni, csak soha többet ne kelljen menstruálni. Nekem az sokkal fájdalmasabb.

Fájdalom mentes beavatkozást kívánok neked! Ha nem félsz, az lesz. :)

2009. jan. 24. 08:46
 3/13 anonim ***** válasza:
97%
Ha igazán jól el van érzéstelenítve akkor egyik sem fájhat. Nekem sok tömött fogam van , mindíg kértem érzéstelenítő injekciót, kedden húzták ki az egyik fogam ami alatt ciszta volt és ki kellett kapargatni, egy picit sem fájt! Kérd az orvostól az érzéstelenítő szurit és akkor nem szabad hogy fájjon.
2009. jan. 24. 09:04
 4/13 anonim válasza:
98%
Érzéstelenítő injekcióval egyáltalán nem fáj a tömés. Még a szurit sem érzed, mert elötte befujja lidokainnal. Húzásom még nem volt.
2009. jan. 24. 09:30
 5/13 anonim ***** válasza:
98%
Előttem szólónak igaza van. Érzéstelenítéssel nem fáj a fúrás-tömés. Húzás bizony fájhat, ha gyulladt a fogad... De így sem annyira, mint Lidocain nélkül.
2009. jan. 24. 10:29
 6/13 anonim ***** válasza:
85%
nekem a tömés sosem fájt..igazából a húzás sem, de valamiért azt sokkal kellemetlenebbnek tartom, mert még a gondolattól is rosszul leszek azóta is..nem beszélve arról a nagy lyukról, ami hátra marad utána..
2009. jan. 24. 13:12
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
szia! nekem a fogorvos úgy tömte be egyszerre 2 fogamat, hogy nem adott érzéstelenítést...majd 5 perc után, mondta, hogy kész vagyunk, elmehetek. egyáltalán nem fájt, mintha nem is csinált volna semmit...de csinált amúgy:) ha elkezdi tömni a fogad, és fáj..mondhatod neki, hogy kérsz lidocaint!
2009. jan. 29. 23:39
 8/13 anonim ***** válasza:
Hogy ha nem érezted a furást akkor bizony a fogorvos nem takaritotta ki rendesen a carieses fogat ugyan is ha a furoval nem megy bele az élö fogszövetbe tehát ami még épp foganyag akkor garantáltan alá fog szuvasodni és ujra megkell látogatnod a fogászatot.Mivel szuvas rész már nem él azt nem érzed csak ha belefur az élö részbe na az tud igazán fájni villogni.
2009. máj. 3. 03:24
 9/13 anonim ***** válasza:
Egyik sem fájhat, mivel minden beavatkozás előtt köteles injekciót adni. Nekem foghúzás után sem volt gondom, kiment a lidocain hatása, de egyáltalán nem is éreztem a fog helyét. Tömésnél is injekcióznak (ha nem akkor menj magánorvoshoz, ott mindent érzéstelenítve kezelnek), csak azt érzed, hogy matat a szájüregben, észre sem veszed és kész is van. : )
2009. jún. 23. 20:50
 10/13 anonim válasza:

hát szerintem a tömés kevésbé fájdalmasabb mint a húzás nekem is betömték már 4 fogam de nem éreztem szinte semmit..

nyugi biztos nem fog annyira fájni:)

2010. jún. 14. 09:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!