Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Gyökérkezelésnél mi az amiért...

Gyökérkezelésnél mi az amiért díjat számolnak fel?

Figyelt kérdés
Konkrétan az érdekelne, hogy az megszokott dolog, hogy a gyökértömésért is elkérnek egy jókora összeget, majd még felszíni tömésért is a "megszokott" tömés díját? Volt már gyökérkezelt fogam, de ott egyben számolták a tömést, és most eléggé kiakadtam, mert egy kisebb nyaralás összege fekszik már lassan egy fogamban, és még csak nem is porcelán vagy implantátum :(

2015. szept. 24. 16:38
 1/2 anonim válasza:
A takarításért, az üvegszálért, amit beletömnek, hogy tartós, erős legyen, a gyógyszeres tömés is pénz és a röntgen, amit közben csinálnak (nekem az egyik doki vagy 8 röntgent csinált 10e forintjával, azt hittem eldobom az agyam, amikor odaadta a számlát - na oda már nem járok többet). Aztán a lyuk méretétől függően vagy inlay-t tesznek bele, amit a technikus készít el (az is sok pénzbe kerül) vagy koronát, amihez szintén a technikus kell és anyagtól függően (az arany a legdrágább) számítanak fel díjat. A korona még mindig jobb, mint az implantátum, könnyebb tisztítani és mégiscsak többnyire a te fogad és nem egy csavar az állkapcsodban...
2015. szept. 28. 09:41
 2/2 anonim ***** válasza:

Gyökérkezelés után általában ideiglenes tömést alkalmaznak, majd vissza kell menni egy normál tömésre. Utóbbit is ki kell fizetni. Illetve az érzéstelenítésért is külön összeget számolnak fel. A gyökérkezelés ára még függ a gyökércsatornák számától is, minél több, annál drágább.

Gyökérkezelés előtt még szoktak röntgent is készíteni, én általában panoráma röntgent kérek, ez olcsóbb helyeken 5ezerből megvan. Voltam körzeti fogorvosnál, ott ingyen gyökérkezeltek, de röntgen nélkül, amit a későbbi maszek orvos nem is értett. A körzetis beletörte a tűt, ami csak később derült ki, ezért egy teljesen jó fogamat ki kellett húzni. Olyan 15 ezer körül jött ki, de implantátummal kellene pótolni a fogamat, ami olyan 150ezerre jönne ki, és ez még olcsó, mert kaptam 350 ezres árajánlatot is rá.

Ha még az elején nem a körzetihez megyek, hanem maszekhoz, akkor kb 25-30-ból megvan a gyökérkezelés és megmarad a fogam is.

2015. szept. 28. 10:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!