Gyökér kezelt fog fájhat? Gyökér kezelés és a fogideg eltávolítása ugyanaz? Szóval gyökérkezelésnél az ideget eltávolítjak?
Figyelt kérdés
Bal alsó 6 os fogam elég csunyán le volt már törve az inyemig és szuvas is volt nem akarta kihuzni igy betömte onnantol kezdve elkezdett fájni rakott bele gyogyszeres tömést azzal mégjobban fajt be voolt gyulladva azután visszamentem már 2x gyökérkezelte most ideiglenes probatomés van benne 1 hétig de ha erősen összeszoritom a fogam fáj,érzékeny nem nyilallo fájdalom nem is tudom milyen de nem ilyennek kellene lennie elvégre gyokérkezelve van.. 1 het mulva kell visszemennem, szerintetek mit fog vele csinálni.. mert már 1 honapja szenvedek vele én már inkább kihuzatnám.Azért érdekelne hogy ugyan az e a gyökér kezelés és a ideg eltávolitás mert nekem csak huzgalgatott több féle tüt ki be a fogamba és olvastam olyat is itt hogy volt akinek meg is mutatták hogy az idegszálat meg hogy tépkedte.2014. dec. 4. 21:43
1/1 anonim válasza:
Igen, a gyökérkezelés tulajdonképpen a fogbél (ideg) eltávolítását jelenti. Azonban az ideg nem "csak úgy" van a fogban, hanem a gyökércsúcson túl a főideghez kapcsolódik. Tehát gyökérkezeléskor az idegnek csak a fogban lévő részét távolítják el, a többi megmarad és fájhat is, főleg ha szennyeződés éri vagy ha a gyulladás ráterjed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!