Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Mit kellene tennem, hogy ne...

Mit kellene tennem, hogy ne érezzék a szájszagomat?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy büdös szokott lenni a szám és e miatt nem nagyon közeledek a lányok felé.Amikor iszok sört vagy valamilyen szeszes italt akkor nem lehet érezni, de olyankor mindenki az hiszi, hogy be vagyok rúgva és akkor úgy sem veszi komolyan egy lány sem azt amit mondok.Mondták is, hogy részegen jobban kibontakozom, a lányoknak, ami igaz de nem amiatt mert részeg vagyok, hanem mert akkor valami miatt nem lehet érezni.Kb amióta tudom az eszemet azóta mindig volt ez a problémám és sosem tudtam, hogy miért, amikor meg fogorvosnál járok nem jut eszembe sosem, hogy rákérdezzek.

Olvastam neten ilyen dolgokat, hogy napi kettő fogmosás amit eddig is csináltam.nincsenek rossz fogaim Refluxom sincs, mert nem tapasztalom a többi tünetét.nem tudnám azt mondani, hogy az aznapi ebéd reggeli szaga van a számban hanem valami más fogalmam sincs, hogy mihez kéne hasonlítom.olvastam azt is, hogy lehet, hogy azért, mert lepedékes a nyelvem ami sajnos igaz is, DE hiába kaparom le a fehér lepedéket a nyelvemről akkor sem lesz jobb.

olvastam, hogy mossam meg a nyelvem, de ha megmosom fogmosás közben akkor csak még büdösebb lesz a szám, már akkor mikor mosom (Mert alapból vagy 5 perc után szokott az lenni).

Ha nagyon sok ideig mosom a fogam akkor is büdös szokott lenni.

Olvastam, hogy használjak szájvizet meg hasonló dolgokat, de egyik sem segített.

Szóval egyszerűen nem tudom, hogy mi lehet a probléma.

2015. aug. 31. 00:39
 1/10 anonim ***** válasza:
Te magad írod hogy lepedékes. Amúgy meg hogy érzed? A markodba lehelsz?
2015. aug. 31. 00:45
 2/10 anonim ***** válasza:
Egyél kétóránként szódabikarbónát. (Na meg járj gyakrabban el fogorvoshoz, egyél sűrűn mentolos cukrot, ha nincsenek gyomorpanaszaid akkor csak ezek a lehetőségek vannak)
2015. aug. 31. 00:45
 3/10 anonim ***** válasza:
Én a helyedben elmennék ezzel orvoshoz.Ő tudni fogja,hogy mi a probléma(szerintem kapni fogsz rá valamilyen ecsetelőt,vagy gyógyszert)
2015. aug. 31. 01:22
 4/10 A kérdező kommentje:

Úgy is érzem, ha a tenyerembe lehellek, de csak úgy alapból is érzem a leheletem.Igen, írtam, hogy lepedékes, de viszont ha nincs rajta

lepedék, akkor is érzem, hogy kellemetlen.

Nem akarok eljárkálni fogorvoshoz olyan sűrűn, mert nagyon de tényleg nagyon rossz emlékeim vannak onnan és kétlem, hogy tudna valami értelmeset mondani, de ezt a szódabikarbónás ötletet ki fogom próbálni :).De persze elmegyek orvoshoz, ha biztos, hogy tud valamit mondani.

Feleslegesen nem akarok elmenni szóval ha tudna szerintetek adni valamit akkor persze, elmegyek, de gondoltam van valami házi praktika amivel meg lehetne oldani.

2015. aug. 31. 07:32
 5/10 anonim ***** válasza:
egyszerűen rohadnak a fogaid.
2015. aug. 31. 22:46
 6/10 A kérdező kommentje:

tegnap 22:46

NEm hiszem, hisz ahogy írtam kétszer is mosok fogat, reggel este és amikor legutoljára voltam fogorvosnál semmi ilyet nem mondott, csak tömni kellett az egyiket, amit meg is tett.Gondolom szólt volna a fogorvos, ha így lenne.

2015. szept. 1. 12:50
 7/10 anonim ***** válasza:
Elektromos fogkefével moss naponta 3 alkalommal fogat! Használj Listerine szájvizet. A nyelvedet Borax glicerin oldattal ecseteld. Gasztro 825 probiotikumot szedj legalább 2 hónapig.
2015. szept. 5. 16:11
 8/10 anonim ***** válasza:
Helyes fogmosas, helyes etkezes lehetoleg konnyen emesztheto etelekkel.
2015. szept. 5. 17:42
 9/10 Írisz04 válasza:
Mandulakő is okozhatja, gargarizálj sós vízzel, de ha elmész dokihoz biztos segít
2015. szept. 6. 15:28
 10/10 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok híve az elektromos fogkefének hisz az sem különb egy simánál, csak max rezeg.Szájvizet is sokszor használtam de az sem segített :(.Az a kettő tippet még soha nem próbáltam, köszönöm :)

Helyesen mosom a fogamat, vagyis szerintem.Nem ismerek ilyen fortélyokat.Az ételekkel kapcsolatban meg most ráálltam, hogy csak 1200kcal viszek be egy nap, így hát nem nagyon tudok válogatni a kaják közül.

Lehet, hogy mandulakő a gond.A gargarizálás megoldaná ezt a problémát?

Fogorvoshoz nem tudok menni mivel mondták, hogy 18 éven alul nem adnak időpontot én meg csak 16 éves vagyok és édesanyám nem kér időpontot már vagy egy hónapja.Minden nap vagy elfelejtette vagy nem veszik fel (csak édesanyámmal élek együtt)

2015. szept. 7. 20:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!