Szájsebészeti műtét után meddig normális, hogy fájdalmat érezzek?
Amíg a varratok benntvannak, addig természetes hogy fájdogál. Arra kell odafigyelned amit az előttem író is írt, hogy a fájdalom jellege ne legyen feszítő, lüktető jellegű, mert az a gyulladás jele, melyet kísérhet duzzanat, hőemelkedés, láz is.
Minden étkezés után fontos a fogmosás, óvatosan a varratoknál is meg lehet mosni, a gondos szájöblögetés, a Corsodil vagy Listerine nagyon jó. A puhább sörtéjű fogkefék közül válassz egyet erre az időszakra, amíg tökéletesen meggyógyul. Pl. Meridol fogkefe tényleg jó puha sörtéjű, bártan lehet vele a varratoknál is mosni.
Nekem a bölcsességfog műtétem után ajánlották a Gengigélt, ami nagyon jó az ínynek a műtét helyén. Fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, regeneráló, gyógyszertárban recept nélkül kapható. Fogmosás után be kell vele kenni az ínyt, a varratokat, és nagyon szépen helyrejön a műtött terület.
A varratszedés után a műtött helyen egy tátongó lyuk lesz majd, ami egy jó 1-2 hónap múlva fog fokozatosan összezáródni. Minden kaja bele fog menni, ezért továbbra is nagyon fontos a minden étkezést követő fogmosás, öblögetés, hogy az ételmaradékok ne maradjanak a még nyitott ínytasakban. Varratszedést követő 1-2 hét múlva már teljesen fájdalommentesnek kell elviekben lenned, maximum érzékenyebb az íny mikor ráharapsz, vagy fogat mosol.
Mivel a kihúzott fog helye mindig mumus lesz, én ajánlom, hogy fogmosást követően ezentúl mindig használj öblögetőt is. ( Listerine, Colgate...stb amelyik neked a legjobban bejön, én a lila Listerine-t kedvelem mert nem olyan erősen mentolos mint a kék, nagyon kellemesen frissítő )
Jobbulást kívánok!
Most nem azért, de hogyhogy bent maradt a gyökér?
AZt nem akarnák kivenni ?
Ha valami még bentmaradt, akkor azt ki kéne onnan venni
Különben nem fog begyógyulni -
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!