Milyen gyulladáscsökkentő kéne, ha fáj a tömött fog?
Betömték (nem a fogorvosom, hanem egy helyettes...). Fáj. Úgy, hogy ha a foggal csinálok bármit, nem fáj, de ha a töméshez hozzáérek, majd bepisilek...szóval rágni sem tudok már bal oldalt.
A fogorvos azt mondta, vegyek valami gyógyszert, szedjem vagy 2-3 napig, aztán ha továbbra is fáj, majd akkor kiveszi a tömést.
Szóval mit javasolnátok?
Hmm...mondjuk kérdés kiírása után 5 órával olyat is írtam kommentben, hogy
"A doktornő azt mondta, gyulladáscsökkentő kell."
Szóval csak az 51%-át rontottam el.
I'm awesome.
A Dalacin vényköteles... A Cataflam szintén vényköteles, de ahelyett legalább lehet szedni Voltaren Dolot kettesével.
Amúgy minden fájdalomcsillapító gyulladáscsökkentő is, de én is azt gondolom hogy a fogorvosnak kellett volna felírnia antibiotikumot (ami ugye szintén gyulladáscsökkentő, csak jóval hatékonyabb), például a Dalacint, vagy Augmentin Duot.
Szegfűszeg rágcsálását szokták még ajánlani fájós fogra, személy szerint még nem próbáltam.
én igen nem használ
lehet mégis csak el kéne menned ügyeletre legalább receptért
Vettem reggel dalacint.
Reggel is vettem be. Délben is vettem be.
13:30-kor ebédeltem. Rágtam ott (egyszer, próbáltam), de úgy megfájdult (2 másodpercre), hogy levert a víz...
Szóval, ki kell venni ezt a tömést. Gyökérkezelés. El lett rontva a tömés, vagy nem tudom...mindegy. Gyökérkezelni kell. Hétfőn megyek és megcsinálja.
(előtte is tömtek egyet, utána is tömtek hármat, azokkal nincs probléma)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!