Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Aggódom a fogszabályzásom...

Naynay kérdése:

Aggódom a fogszabályzásom miatt. Milyen lesz? Többi lent 👇

Figyelt kérdés

12 éves vagyok, és elég rossz állapotban vannak a fogaim (a két első előre áll, az alsó fogaim behajolnak) és nagyon vártam, hogy végre legyen fogszabályzóm, mert eddig is nagyon szégyelltem a fogaimat. (Szeptember közepén megyünk megcsináltatni a harapásnyomot) Utánna is néztem a fogszabályzóknak az interneten de sehol sem találtam aktuális adatot, ezért kérdezek most itt. :D

Tehát a kérdések:

1. Mennyibe kerül nekem (12 y.) egy fogszabályzó?

2. Milyen típus kellene?

3. Lehet 12 éves korban még éjjeli fogszabim? (lány vagyok. Úgy olvastam ez is számít)

4. Fáj a fogszabályzó viselése? (állandó/esti)

5. Meddig kell hordani?

6. Korlátozni fog bármiben is?

7. Mennyi idő megszokni?

A választ/válaszokat előre is nagyon köszönöm:)

2015. aug. 24. 17:12
 1/1 anonim ***** válasza:

1. kb 60ezer ft támogatással

2. azt csak a fogszabályzó orvos tudja megmondani

3. lehet, de nem ér annyit, mint az állandó és ha tényleg nagyon rosszak a fogaid, akkor nem lesz elég

4. mindkettő fáj egy ideig, de meg lehet szokni

5. egyénfüggő, valakinek 1 év, de ismerek olyat, akinek 7. Attól függ, mennyire gyorsan állnak helyre a fogaid és mekkora a gond

6. nem, az állandóval viszont nem rágózhatsz és nem haraphatsz pl almába

7. kb 1hónap volt nekem

2015. aug. 24. 19:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!