Kezdőoldal » Egészség » Fogak, szájápolás » Menyibe fog kerülni a rögzítet...

Menyibe fog kerülni a rögzített fogszabályó alsó felső? A színes gumiért kell fizetni? Mi a folyamata a felrakásának?

Figyelt kérdés

2015. aug. 23. 17:50
 1/5 anonim ***** válasza:

Nekem államilag volt alsó-felső 140e. Ft, fém fogszabi

Es a gumikert nem kell fizetni, minden hónapban cserélik a gumit es olyat kérsz, amilyet akarsz

2015. aug. 23. 17:59
 2/5 anonim ***** válasza:

Az ár szerintem eléggé változó, úgyhogy arra nem tudok válaszolni.

Többféle fogszabályzó is létezik. Kerámia (ez kevésbé látszik, de drágább), fém és nemesfém. Nemesfémet csak akkor szoktak feltenni ha valakinek súlyos fémallergiája van de ez nagyon ritka.

Te szerintem a fém fogszabályzóra vagy kíváncsi, mert ahhoz szoktak színes gumikat feltenni. Viszont ennek is vannak különböző fajtái. Van olyan, amihez egyáltalán nem használnak gumikat, például ez: [link]

A gumis viszont szerintem elterjedtebb. Ilyenkor az orvosnak mindegy milyen színű gumikat tesz fel, én még nem hallottam olyanról, hogy ezért külön kéne fizetni, ez benne van az árban. A gumikat minden alkalommal cserélik, így kb. havonta új színt lehet választani. A fogszabályzó árán kívül ezeken az alkalmakon általában kell fizetni pár ezret a húzásért, és ebben a gumik cseréje is benne van.

A felrakás folyamata függ attól, hogy kapsz-e gyűrűt a hátsó fogaidra, amihez rögzítik a fogszabályzót: [link]

Ez csak a két utolsó fogon van rajt, amiknél vége van a fogszabályzónak. Van olyan orvos, aki ezt kb. 1 héttel a fogszabályzó előtt felteszi, van aki azzal együtt (nekem azzal együtt tette fel, csak a felsőn van gyűrű, alul anélkül van fogszabályzóm). Először valami gumiszerűt betett aköré a két fogam köré, ahova később a gyűrű került, hogy csináljon neki helyet. Ezután egyenként felragasztotta a fogaimra a breketteket (a fém tappancsokat), úgy hogy megtisztította a fogamat, bekente ragasztóval, rátette, és kék fénnyel megvilágította, hogy gyorsabban száradjon. Amikor ezzel végzett, kivette a gumit, és "felütögette" a 2 gyűrűt a fogaimra hátul. Ez a legkellemetlenebb, de ez sem fájdalmas. Utána betette a drótot, és a színes gumikkal rögzítette.

2015. aug. 23. 18:02
 3/5 anonim ***** válasza:

Mi nem fizetünk alkalmanként semmit

1. Voltam

2015. aug. 23. 18:08
 4/5 anonim ***** válasza:
Nekem 80.000 körül volt, (alsó, felső egyben) a gumikért nem kellett fizetni. A színt én választhatom.
2015. aug. 23. 18:24
 5/5 anonim válasza:

Nekem 200E volt a fogszabi.

Nekem nem volt soha színes gumim, de fel sem kínálták a lehetőséget. De magánba járok, nem tudom, hogy itt kellene-e külön fizetni érte.

Nekem nem kell alkalmanként fizetnem, hanem majd félévente 40E-t. Mivel volt, hogy közbe leesett brekett, újat kellett ragasztani, ezért nem tudom, hogy esetleg ezekért kell-e pluszba.

2015. aug. 25. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!