A fogfúrás vagy az injekció a fájdalmasabb?
Ha jól adja be, akkor az injekciót nem is érzed.
Akkor szokott KICSIT fájni, ha előlre adja.
A fúrás meg mivel el vagy érzéstelenítve, egyáltalán nem fáj. Kicsit talán akkor, ha gyulladásban van a fog, de bőven elviselhető. Lehet, hogy kicsit kellemetlen, ahogy fúrogat ott, de nem fájdalmas.
Nekem gyerekkoromban injekció nélkül fúrt egy nagyszerű fogorvos, nem voltak rossz élményeim. Ezért aztán, amikor 15 évvel később újra fúrni kellett volna, nagyon nem akartam az injekciót, mert nagyon bizarrnak tűnt a gondolat, hogy az ínyembe szúrjanak. De megint volt olyan mázlim, hogy találtam egy empatikus és jó fogorvost, aki pár másodperc alatt megnyerte a bizalmam, és amikor azt mondta, ő adna, beleegyeztem. Marhára majréztam tőle, de egyáltalán nem fájt.
Ahogy hallottam, manapság szinte mindenkit megszúrnak. A doki nyugodtabb, hogy nem okoz fájdalmat, és biztosabb kézzel dolgozik + te sem rándítod el esetleg önkéntelenül a fejed.
Szóval, "legyen":)
Szerintem az a kulcs, hogy találj egy olyan orvost, akinek a kezei között biztonságban érzed magad.
Injekció.
Fogfúráshoz felesleges kérned, mert nem fáj.
Hogy kell-e injekció, attól függ, mekkora a lyuk, és mennyire bírod a fájdalmat. Nekem csináltak így is, úgy is, de ajánlom, hogy kérj injekciót, mert akkor legalább jól elzsibbad, és fogororvos is jobban oda tud koncentrálni, mert nem kell megállnia minden nyöszörgésnél hogy rendben van-e a beteg, kér-e mégis injekciót :)
Nem sokszor szokták felajánlani, de lehet kérni előtte lidocain spray-t oda, ahova a tűt szúrják, úgy még az sem annyira kellemetlen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!