Elég sok fogamról kell röntgent készíttetni, de félek a röntgen káros hatásától, ezért panoráma felvételt csináltassak inkább?
Figyelt kérdés
2015. júl. 25. 10:20
1/7 A kérdező kommentje:
Vagy mikor célszerű egyenként és mikor panorámát?
2015. júl. 25. 10:22
2/7 Yolo2 válasza:
Az orvosod tudni fogja, hogy melyikre lesz szükséged és ne aggódj, arra is odafigyelnek, hogy ne kapj túl nagy sugárdózist.
3/7 anonim válasza:
Nekem a fogszabályzás előtt kellett egy csomót csinálni, először egy panorámára küldött, majd abból kiderült, hogy mi a helyzet, és kellett egy fogamról többféle is, na akkor kb 5x-6x készült kép egy alkalommal. Azóta is kb évenként nagyon max. félévenként csináltatok panorámát vagy arról a fogamról egy kis képet. De köszönöm, jól vagyok, ennyitől nem lesz bajod. És az a baj, hogy te hiába akarsz emiatt egy panorámát, néha az kevés az orvosnak és kell valami amin jobban látszik egy adott rész. Szóval ne aggódj, csináltasd meg őket nyugodtan.
4/7 anonim válasza:
Figyelj.. 12 éves voltam, volt egy kezdődő tüdőgyulladásom. Mivel kb 2 hét volt mire kialakult, az orvosom minden hétfőn, szerdán és pénteken mellkas röntgenre küldött vagy 2 hétig de utána is készült még. És orvos volt, akkor annyira nagyon káros csak nem lehet, ha 12 éves gyereket ennyire sugároznak. Ólomköpenyt adnak egyébként így védik a belső szerveidet. Nem kell félni tőle.
5/7 A kérdező kommentje:
Atya,világ!Az az orvos nem volt norm...s,4-es válaszoló!De az sem norm...s dolog,hogy nincs panasz a fogra,de félévente röntgenezteted 3-as.
Már pedig a röntgensugár káros,azért adják a gallért is,hogy a pajzsmirigyet ne vágja gajra!
2015. júl. 25. 21:26
6/7 anonim válasza:
Azért kell sokszor röntgeneznem, mert még mindig tart a kezelés. De ez hosszú sztori.
7/7 anonim válasza:
4-es vagyok, tüdőgyulladás nem játék, magas lázam volt és szenvedtem eléggé. A röntgen káros igen viszont vannak helyzetek, amikor sokkal kevésbé rossz. Neked az összes kérdéses fogad (már amit röntgeneztetni kell) lehet akár gyulladásos góc a szervezetben, ami szintén káros. Így a röntgen a kevésbé rossz. Ha lehet pedig adnak ólomköpenyt (neked pedig lehet, egy mellkas röntgennél már ugye nem), hogy védjék a belső szerveket, tényleg ne aggódj. Az a pár felvétel nem okoz kárt, a problémákhoz ettől több kell.. folyamatos sugárzás. Ha minden nap készülne egy pár felvétel, már tényleg káros lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!